Dr. Michael Laitman

Szójáték helyett megszerzés

A különbség a “Héj” (Klipa) és a “Szentség” között, hogy “Héj” először megakarja  érteni a cselekedetet, és a cselekedet eredményét a megértés által, ahogy az írva van: “A cselekedeteid által ismerlek meg Téged”.  A héj el akar jutni az “értelmen belüli” a megszerzéshez, és nem keresi a spirituális elérést.

A különbség nagyon vékony, látszólag jelentéktelen, de folyamatosan figyelni kell. Mert pontosan itt van a leválás az üres filozófiáról és a különbség a bölcsek között, az okosok között, akik ellátogatnak a mi módszerünkhöz, mintha értenének valamit a spiritualitásból vagy a spirituális útból. Hogyan lehet megérteni valamit és beszélni róla megszerzés nélkül?

Az emberek nem képesek megérteni, hogy az értelmi, érzelmi képességen kívül, még létezik  spirituális megszerzés is, amely nem emberi tulajdonság, egy más felfogás, amelyben ő feltárja a “Fényt”, “Arcokat”, “Világokat”, és akkor lehet beszélni róluk.

És ehelyett a személy szavakat használ a Kabbalából, a Kabbalisták szavaiból, akik felfedezték a spirituális erőket, rendszereket, és ezek segítségével elkezd játszani, mintha értené a spirituális világot, amiről beszél, és mi van a háta mögött. Ez olyan, mint a gyerekjáték, amikor a gyerek játszik egy autóval, vagy egy műanyag tankkal. Gyermekek elképzelik, hogy minden valóban megtörténik, mint az életben, de ha megnézzük őket, megértjük, hogy ez csak egy játék.

Pontosan így gondolkodnak az emberek a Kabbaláról, miután megkapják az elméleti tudást semmiféle elérés nélkül. De ez rendben van így, mert hamarosan ők felfedezik a hibákat, megszerzik a valódi tudást és kapcsolódni akarnak hozzá.

2013.08.18,  “Bevezetés a Zohár könyvébe”

ford: B S

szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.