Dr. Michael Laitman

Az úton felbukkanó jelekről

A korrekció végéig tilos az embernek hinniük és bízniuk önmagukban. Az embernek állandóan  a Felső “edény”- ek hatása alatt kell lennie,  és csak kutatni az edényeket szintről – szintre, és összeolvadni velük egyre magasabban,  és közben nem  szabad megbízniuk önmaguk értelmében.”

Csak az “értelem felett hit” szintjére felemelkedve haladhatunk, amely összeolvad  a magasabb szinttel. Innen lehet válaszokat kapni az alsóbb szinten felette kérdésekre megtudni a helyes válaszokat azonban helyes jeleket be lehet vonzani a jelenlegi helyzetünkkel kapcsolatban.  Az alapelv, hogy  “a bíró csak azt hiheti el amit a saját szemével lát”a törött vágyakra ez vonatkozik azért, hogy meg tudjuk tartani a helyes irányultságot és össze tudjunk olvadni a Felső Szinttel az értelem feletti hitben.

Bárki kaphat önmagának szóló “jeleket”, amelyek igazolják a saját igazságát. Azonban ez tiltott. Itt nem működhet az elme és én nem is működtetem. Még a Kabbalista magyarázatokat is csak azzal a céllal hozták létre, hogy közelebb vigyenek bennünket a spirituális fogalmakhoz, hozzáadjanak bizonyos mennyiségű tudást, de az igazi támogatást, az igazi bizonyítékot mindenre, csak a Felső erőben lehet megtalálni, amikor lenullázom az elmémet Vele szemben és az Ő értelme nyilvánul meg felettem

2013.09.16, Baal HaSulam, “Bevezető a Zohár könyvébe”

ford: B S

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.