Dr. Michael Laitman

A Fény, amely megment és befullaszt engem

Az egyetlen különbség a Klipa  és a Szentség között, a száműzetés és a megváltás, a sötétség és a Fény között, a Teremtő jelenléte, és ez a személytől függ. Természetes, hogy minden feltétel el van rendezve az általános terv szerint és a helyem szerint az egész rendszerben, de minden pillanatban meg van adva nekem a szabad választás és a képesség, hogy átfordítsa a sötétséget a Fénnyé.

Természetesen, egy pár pillanat múlva újra lezuhanok a sötétségbe, de az  erőfeszítéseim által  meg kell próbáljak elérni a Fényhez. Abban a pillanatban amikor elértem a Fényt, ismét lezuhanok a sötétségbe, és így emelkedik fel újra és újra. Ez a folyamat addig folytatódik, amíg a végén elérem az összes   vizsgálatot és a korrekciót.

Ezáltal,  a különbség a száműzetés (Galut) és a megváltás (Geula)között , az egy kis hozzáadás: az”א” (Alef)  betű, amelynek jelentése: “A világ bajnoka ” (Áluf sél Olám), a Teremtő. Ha az én állapotom felé, magamhoz vonzom Őt, úgy, hogy Ő az ok,  “Nincs senki más Rajta kívül”,  ebben megértem, hogy minden a Jó és a Jót Tevőtől jön,  és nekem  olyan módon kell  korrigáljam magam, hogy elfogadjon minden állapotot, és akkor  a Teremtő lakozik ebben a korrigált “edény”- eiben.  Akkor én a száműzetést megváltásra változtatom, és a sötétséget a Fényre.

Ha nem sikerül ezt megtenni, akkor továbbra is  korrupt állapotban maradok, és keresnem kell, a módját, hogyan erősítsem meg magam, és elvégezzem a korrekciót.  Valójában ez a mi összes munkánk. Nekünk ezt meg kell, erősítenünk az általános csoportban, hogy tudjunk dolgozni és felemelni magunkat a sötétségből a Fényhez, azáltal, hogy összekötünk mindent a Teremtővel.

Persze, állandóan fentről vissza tolnak, és köteleznek minket a zuhanásra. Ezt az egészet a Fény teszi.

2013.09.20, Baal HáSzulám “Shámáti” 127. cikkéből

ford: B S

szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.