Dr. Michael Laitman

Egyszerű eszköz a Belső Fény mérésére

Kérdés:

Érdemes terjeszteni a Kabbala Bölcseletét a vallásosok között, vagy azok között, akik  mindenféle misztikus gyakorlatokkal foglalkoznak?

Válasz:

Szó sem lehet róla! Mindenféle vallási környezetet, kerülni kell, mivel semmi  esetben nem fog kapcsolódni az ő véleményük a miénkkel. Ők a csodákban hisznek, a halál utáni életben, misztikus behatolásokban és felfedezésekben, nem az e-világi erőkben,  mi  az egyetlen természeti erőben hiszünk mi abszolút materialisták vagyunk. A Kabbala Bölcselete nem egy vallás, hanem egy tapasztalati tudomány, a természet egyetlen erejének a megszerzésére. Ezt az erőt úgy nevezzük a Teremtő, az Isten, és nincsen benne semmi misztika. Egy későbbi szakaszban, az emberiség elferdített mindent és vallásokat hozott létre ebből, azért, mert nem volt képes sehol sem megkapni ezt a tulajdonságot. Ő test nélküli, láthatatlan, és nem érezhető. Ez az erő, amely  minden korporeális tárgy mögött áll, de hogyan lehet definiálni? – Lehetetlen!

Nem létezik egy olyan eszköz sem, amely képes felfogni őt, mert ez nem mágnesesség, nem a globális vonzás mezeje, nem elektrosztatika, nem röntgen sugár. Akkor hogyan lehet felfogni és felfedezni Őt? Hol lehet megszerezni egy olyan mérő eszközt, amely által fel lehet fedezni ezt az erőt amit “Boré”-nak (Teremtőnek) nevezzünk?

Nem létezik ilyen eszköz, rajtad kívül. Nem külső eszközök által foghatod fel Őt, hanem csak belsőmunkával tárhatod fel. És hogyan lehet ezt megtenni? Az út során feltárul, hogy olyan mértékben tudod csak érzékelni ezt az erőt, amilyen mértékben hasonlatossá váltál vele, csak így tárluhat fel előtted. Mint a mutató a műszerfalon, úgy fog mozogni benned is a mutató a skálán: Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida az egódnak a fokozata szerint, ahogy azonosulsz ezzel az erővel.

 Kép3

Ha az egónk fölé emelkedünk, azt rugóként használhatjuk fel. A tekercsben folyó áram mágneses teret hoz létre, amely vonzza a mutatót.És a mutató elmozdul egy meghatározott mértékben:  Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida (0, 1,2,3,4 ) és ez alapján mérhetjük azokat az értékeket amivel számolhatunk.

A rugó, amely visszarántja a mutatót nullára, az a mi egónk. És az erő ami vonzza a mutatót az ellenkező irányba a rugóval szemben, az a szűrő (Maszach) amelynek erőssége mutatja a Teremtőhöz való hasonlatosságunkat.

A skála beosztásai nem egységes, a távolság a Nefesh és a Ruach között kicsi. A távolság a Ruach és Neshama között nagyobb. Ez olyan, mint a távolság a Föld és Hold között, a Föld és a Nap között. Hatalmas haladás jöhet létre. Az egónk szolgálatba állításának mértéke szerint, mert a Teremtő Fénye működik rajtunk és sokkal erősebb a hatása, mint az egónké.

Azaz, mi  belső munkával foglalkozunk a Teremtő tudományos mérésével foglalkozunk. Én magam vagyok az eszköz, amely mérő eszköz is. Ilyen egyszerű.

Szabad állapotban, az egónak a rugója beállítja a mutatót a nullára. De ha a tekercsben áram folyik, akkor a mutató  elkezd elmozdulni a nullától. Ehhez szükségünk van a hálózatban egy energiaforrásra, akkumulátorra, kapcsolóra és egy relére. Az akkumulátor a kapcsolóval, az a Teremtő, és ez a mágneses tekercs az a csoport középpontja, amely bevonzza a Fényt  és ezzel megteremti bennünk a feltételeket a Fény jelenlétére.

A korrekció Fénye, a “Reformáló Fény” a csoport középpontjában koncentrálódik. És a mérő eszköznek a mutatója a Belső Fénynek, megfelelően az egó, a szűrő  vastagságának mértékének tükrében mozdul el.

2013.10.22, “A csoport és a terjesztés”

ford: B S

forrás: “קבוצה והפצה”,,  22.10.2013    מכשיר פשוט ביותר למדידת הבורא

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,710 seconds.