Dr. Michael Laitman

Nyerességes befektetések egy altruista bankba

 

 

 

Kérdés: Kevesebb fizikai szenvedést fogok érezni, ha az “Áchishéná” (Felgyorsitás)
útján haladok?

Válaszom: Az “Áchishéná” útján az ember megpróbál nem arra gondolni, hogy ő megsérülhet, vagy sem. Csak arra gondol, hogy mennyire képes adakozni. Azonban, az “Áchishéná” útja sokkal kényelmesebb és jobb, mint a “Beitó”(az ő idejében) útja, és ezért érdemes ezen az úton mennünk. Bár, amikor az elérhető jutalomra gondolunk az már  nem az “Áchishéná” útja.

Mintha az ember azt kérdezné, hogy: “Melyik bankban kapok nagyobb kamatot a befektetésemre? Vajon az  egoista vagy altruista banktól?”Az altruista banktól kapsz minden sékelre, százmilliárd sékelt. De ha megjelensz egy év múlva, és meg akarod kapni a százmilliárd sékeledet, akkor azt fogják mondani neked, hogy: “Sajnáljuk, de mi egy altruista bank vagyunk! Minden pénzt, amit befektettél, már elköltöttük: építkezésekre, a szegények megsegítésére, osztálytermekre a gyerekeknek, és a szegények házainak felújítására”.

Akkor elkezdesz kiabálni: “Én befektetem az utolsó sékelemet is!”. Ez igaz, de egy  altruista bankba fekteted be, de akkor miért kiabálsz? Igaz, hogy a banki befektetésed nagy nyereséget hozott neked, egy milliárd sékelt kerestél, ezerszeres nyereséged lett, de te ezt altruista nyereség formájában kapod meg.
Ha nem boldogít egy év után az, hogy a befektetésed jövedelmezett százmilliárd sékelt, és az összeg az emberiség számláját gyarapítja, akkor az a te problémád. Ha fel tudnád fogni, hogy az egész emberiség a te gyermeked, akkor elképzelheted, milyen boldoggá tenne téged, hogyha a gyerekeidnek egy ilyen hatalmas összeget adhatnál.

Kérdés: Ha minden esetben szenvednünk kell, akkor minek tanuljuk a Kabbalát?

Válaszom: Miért kellene szenvedni? Ha előre haladok az úton, akkor számomra minden akadály nem nehézség, hanem egy ugródeszka. Látszólag ez megállít engem, de a segítségével nagyobb távolságra tudok ugrani, mint az ugródeszkáról.

2013.10.28, A “Shamati” 70-es cikkéből

ford: B S

lekt: K.N

forrás: השקעות רווחיות בבנק אלטרואיסטי

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,124 seconds.