Dr. Michael Laitman

Amikor a könyv olvas téged

Amikor a könyv olvas téged

Kérdés: Mit kell várnunk és elvárnunk a Zohár Könyvétől a lecke során?

Válasz: Nem ismerek egy jobb képekkel telibb könyvet, csodálatosabbat és romantikusabbat, a Zohár Könyvénél. Ez a Könyv megragadja az ember összes minőségeit, és érzékeléseit, mintha a belső húrjain játszana.

Az irodalomnak különböző típusai vannak, versek, regények, történelmi és tudományos könyvek. De a szerzőik képtelenek a teljesen korlátozott fizikai szintnél többet kifejezni ezekben. A szavaink nem elég felkészültek, valami más átadására.

De amikor valaki a Zohár Könyvét olvassa, a belső világát annak megfelelően rendezi el amiről az a könyv szól, ez a Könyv kinyit az ember számára egy belső ajtót. Ott, mélyen belül, életet ad az embernek, megfest egy képet, példát ad arról, a mit a szavai és a betűi jelentenek.

Semmi nincs a valóságban, ami egy szinten lenne a Zohár Könyvével, semmi sem emelkedik egy olyan művészi magassághoz, mint amellyel ezt a Könyvet megírták. A Shamati könyv megérint valamit benned, a Tíz Szfíra tanulmánya, a Gemara is, bizonyos cselekedeteket indít el az emberben. Olvashatja valaki a Shulchan Aruch a (Törvények Kódja című könyvet) és közben érezhet az ember a belső mozgásokat a Fény és az edény kölcsönös együttműködésének megfelelően. De mindezek túl prózaiak összehasonlítva azzal a líraisággal, amit a Zohár hordoz,a legkülönbözőbb érzelmek egyvelegével.

Baal HaSulam, a kommentárjaival, belépett a Zohár áramlásába, összekapcsolódott a lelkekkel, akik megírták a könyvet. Amikor olvastam a Sulam (létra) kommentárt, egyre világosabban éreztem, hogy ez a tíz szerző munkájának az eredménye, akik megírták a Zohárt, és napjainkban, Baal HaSulamon keresztül ez csak kifejezést nyert. A szerzők, mintha egy kórusban énekelnének, egy kápolnában, kiegészítik és folytatják egymást, mindegyik folytatja a zenét, és beilleszti a hangjegyeit pontosan oda ahol szükséges.

A spirituális feltárulás az emberen belül az, ami a Könyv valójában. A könyv előkészíti az embert, irányítja, megszervezi, és kitölti. Megtesz mindent, és az ember csak az eredményeket érzi, amit a könyv elvégez benne.A könyv aktiválja az embert, és átviszi egy állapotsorozaton. Az embernek nincs szüksége semmi másra ezen kívül. Ez a Könyv az emberben továbbfejlődik, megváltoztatja őt és előre felé vezeti. A minden részlete a látványnak, amit az ember önmagán belül érzékel, azt nevezzük a Könyvnek. Ezek nem lapok összességei, amiket nyomdában nyomtattak ki.

2014.01.06, A Zohár könyvéből

ford:BS

lekt: KN

forrás: When The Book Reads Yo

Posted on January 15th, 2014 at 9:31 am

כאשר הספר קורא אותך

פורסם: 7.01.14, 14:12

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,125 seconds.