Dr. Michael Laitman

Hogy tárul fel az Elrejtett?

Hogy tárul fel az Elrejtett

Kérdés: Hogyha aminek a feltárására szükségünk van, el van rejtve, akkor azt, hogyan kell feltárni?


Válasz:
Ez egy jó kérdés, mivel az elrejtettség érzése, az ember számára abból fakad, hogy keresi elrejtett Erőt. Ezt a rejtett erőt nevezzük adakozásnak. Ha valaki keresi ezt, akkor érezni fogja, hogy milyen távol van tőle ez, mennyire kitér előle, hogy elrejtve maradjon. Majd elkezd dolgozni, annak érdekében, hogy elérje az adakozást.

Ha ez az Erő válik a legfontosabbá, legnagyszerűbbé és legjobban tisztelt dologgá a számára, ez azt jelenti, hogy már meg is szerezte a Teremtő nagyszerűségének a gondolatát. Akkor az ember elkezdi érezni, hogy nincs szüksége arra, hogy a Teremtő feltáruljon a számára, és még csak nem is várja el, hogy valami elrejtett dolog feltárultá váljon. Csak egyszerűen viszont szeretne adakozni, annak érdekében, hogy élvezetet nyerjen az elrejtettből.
Még ha nem is tudja, hogy az elrejtésben lévőnek adakozási minősége van, sőt még azt sem tudja, hogy ő maga adakozó és az elrejtésben lévő sem tudja, hogy az ember, adakozó, ezt mind elegendő az ember számára és elfogadja a helyzetet. Ezáltal, az ember lényeg önmaga elől is elrejtetté válik, hasonlóan az Erőhöz, amelyet fel akart tárni.

Akkor az ember eléri a formaegyezést ezzel az Erővel, és belsőleg hasonlóvá válik ehhez az Erőhöz, melyet elrejtettnek nevezünk. Ez nem tárul föl, hanem az ember megismeri, mivel annak tulajdonságaival, azonos állapotba kerül. Ez a jelentése annak az írásnak, hogy: „Mi a cselekedeteidből ismerünk meg téged, Uram”

ford: B.S

lekt: KN

forrás: How To Reveal The Concealed?

Posted on January 20th, 2014 at 9:39 am

איך לגלות את הנסתר?

פורסם: 15.01.14, 16:04 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

69 queries in 0,480 seconds.