Dr. Michael Laitman

Ablak a Mennyországra

Abalk a menyországra

 

Baal HaSulam, A tíz Szfíra Tanulmánya, 3. rész, 1- es fejezet, 6. pont: ” Így a Masach-ot (szűrőt), amely annak eredménye képpen alakul ki, hogy a Felső az alsóval összeolvad, ablaknak nevezzük, mivel ott (az összeolvadási ponton) nincs Dinim (ítélet) csak egy átszűrődő ragyogás, amely olyan mintha ablakon át érkezne.

Az alsó belép a Felsőbe, és felébreszti azt, és követeli tőle, hogy a Fényt szerezzen a Felső, Felső szintjétől ez által megteremtve egy ablakot a Felsőben. Követelem a Felsőtől, hogy adjon Fényt a számomra, és ez olyan mintha egy lyukat (átjárót) hoznék létre ezen a módon.

A Felső szint úgy működik, mint egy elektronikus erősítő, amelybe való belépésnél egy hatalmas, látszólagos ellenállás van. Nagyon fontos, hogy ne befolyásoljam az erősítőt, és ne helyezzem bele magam, hanem csak működtessem a cselekedeteim által. Nem kapcsolom a rendszeremet az erősítő rendszeréhez, csak hozzá kell adnom a jelem az Ő jelhez.

Ablak a menyországra erősítő

Így az erősítőnek nagyon magas látszólagos ellenállással kell rendelkeznie a belépésnél. A múltban, az erősítők, elektron csövekkel működtek, amelyek nagy látszólagos ellenállásúak voltak, amit aztán kiváltottak a tranzisztorok. Majd biztosítanunk kell, hogy nem befolyásoljuk a rendszert semmilyen módon, illetve nem okozunk semmilyen változást a rendszerben, kizárólag működtetjük azt.

 
Ez az, ahogy a spirituális szintek kialakulnak. Azonban túl kell kerülnünk ezen a hatalmas látszólagos ellenálláson. A mi munkánk, a megszerzési vágyakon való túllépés, hogy ezen a módon semlegesítsük a látszólagos ellenállást, és hogy kizárólag az adakozásunkat illesszük be a rendszerbe. A technológia az által biztosítja ezt a számunkra, hogy félvezetőkhöz kapcsolódunk,. A spirituális munkában nekem a Hassadim (kegyelem) Fényére van szükségem, annak érdekében, hogy semlegesítsem a látszólagos ellenállást.   

A Hassadim (kegyelem) Fénye a sóvárgásomat szimbolizálja a tiszta adakozás felé, anélkül, hogy összekapcsolnám a teljes rendszert a Felső rendszerrel. Nekem csak be kell illesztenem a tiszta adakozásomat a Felsőbe, és azonnal semlegesítenem kell minden behatárolást, hogy egy ablakot hozzak létre amelyen keresztül elérem a Felső Felső szintjét.

2014.01.20, Reggeli Lecke 3-ik rész; “A Tiz Szfíra Tanulmányából”

ford: BS

lekt: KN

forrás: A Window To Heaven

Posted on January 26th, 2014 at 10:03 am

חלון לשמיים

פורסם: 23.01.14, 13:23

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,131 seconds.