Dr. Michael Laitman

Beszéd a Bölcs-szívűhöz

beszéd a bölcs

A Tóra, “Exodus” 28:3: Szólj minden bölcs-szívűhöz, akiket Én (Teremtő) kitöltöttem a bölcsesség szellemével, és akik Áron öltözékét készítik, hogy ezáltal, megszenteljék őt, és szolgáljanak Engem. (mint Kohen).

“Szólj minden bölcs szívűhöz”, azt jelenti, hogy az embernek ki kell választania a vágyai közül azokat, melyek egyfelől a legnagyobb egoista energiával rendelkeznek, melyek megfelelnek a Hochma fényének és másfelől azokat a vágyakat, melyek már ki voltak töltve bölcsességgel, azaz korrigáltak.  Össze kell gyűjteni őket belül, és egyetlen hatalmas kiterjedésű belső vággyá kell alakítani, amely már korrigált és Fénnyel teli. Amikor mindezeket összegyűjti, az ember akkor ezek lesznek ” a ruhák , amelyek megszentelik őt (Áront), hogy ez által szolgáljanak Engem  [mint a Kohen]”.

Ez az, ahogy a spirituális kép megformálódik, belsőleg egoista, sok elválasztott egoista szinttel, melyek különböző „ruházatoknak” feleltethetőek meg.  Ezért ezeknek a belső ruházatoknak a nevei, mint egy szimbolikusan megfeleltethetőek, a mi világunkban a külső ruházatok neveivel.

A Tóra elmagyarázza nekünk, miből kell elkészíteni a ruhákat: arany fonalból, gyapjúból, skarlátvörös szőttesből, stb.  Mindez arról szól, hogy melyik külső vágy működik az adakozás érdekében, és hogy melyik tartalmazza azt a mértékű  egót amelyik szükséges a vágy korrekciójához.

2013.08.19, A Kab.Tv adásából, “Az Örök Könyv titkai”

ford: BS

forrás: Speak To The Wise-Hearted

Posted on January 26th, 2014 at 9:03 am

תפנה ללבבות חכמים

פורסם: 23.01.14, 14:06

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,143 seconds.