Dr. Michael Laitman

Ez reménytelen világ

Ez reménytelen

Vélemény: (Yakov I. Gilinsky, a jogtudomány doktora, professzor, jogtudós, kriminológus): ” Az alaptalan félelem, apokaliptikus előrejelzések, és a depresszió, a leggyakoribb pszichiátriai diagnózisok manapság.  Olyan érzés mintha mi egy repülőn ülnénk, személyzet nélkül és egy olyan repülőtér felé tartanánk, ami még meg sincs tervezve.
“Az emberi faj legjobb képviselői, mindig arra törekedtek, hogy egy ideális társadalmat hozzanak létre, és mutassanak be.  De a ragyogó jövő reményei soha nem valósultak meg. Az egyre növekvő mértékű erőszak, egy sorozatos degenerációt szült.

“Az emberiség az önpusztítás felé halad. Erőszak kísérte végig a teljes emberi történelmet. Ez a szociális élet elemévé vált, és jellemzőjében totálisan kiteljesedett (otthonokra, a társadalmi életre, a bűnügyi helyzetre, a politikára, a gazdaságra, a vallásra, a sportokra, az oktatásra).

“Idővel, az erőszak rendszeressé válik, áthatja a társadalom valamennyi szféráját, beleértve a kultúrát, oktatást, és a gazdasági erőszakot, valamint az erőszakos bűncselekményeket.  Az erőszak beépült a rendszerbe. Az emberiség alapvetően és reménytelenül, az önpusztításra törekszik (nukleáris erő, biológiai fegyverek, különböző technológiák, környezetszennyezés).

Hozzászólásom: Amikor felismerjük, az abszolút reménytelen helyzetünket akkor elérhetjük annak a megoldásnak a megértését, amit a Kabbala ajánl – igen, a fényes jövő, nem a mi kezünkben, hanem a természet Legmagasabb Erejének a kezében van.

ford: BS

lekt: KN

forrás: This Irredeemable World

Posted on January 26th, 2014 at 9:16 am

העולם חסר התקנה הזה

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,838 seconds.