Dr. Michael Laitman

A Teremtővel való kapcsolat íze

A Teremtővel való

Kérdés: Milyen korlátozásokat szükséges alkalmazni, annak érdekében, hogy helyesen haladjunk a spiritualitás felé?

Válasz: Nincsenek korlátozások. Együnk, igyunk, szórakozzunk, és tegyünk meg bármit, amit akarunk, de csak azon belül, hogy fenntartjuk az állandó kapcsolatot a Teremtővel, mert „Nincs más Rajta kívül”.

Ugyanakkora mértékben, amennyire az ember nem képes ebbe a gondolatban befoglaltatni magát, szükséges lecsökkentenie a túlzásba vitt életvitelét, más szavakkal az ember tegyen meg mindent, amit akar, kezdje el lecsökkenteni az anyagi túlkapásainak küszöbét, hogy a „Nincs más Rajta kívül” folyamatosan a legfontosabb dolog legyen a számára. A korrekció végén (Gmar Tikkun) korlátok nélkül fog megszerezni mindenki, és bármit kérhet a Teremtőtől, hogy megjelenjen az életében.

A Kabblah a végtelen megszerzés és korlátlan öröm tudománya. Idővel, az ember megérti, melyik öröm mivel váltható ki, hogy mennyire kevés öröm váltható ki egy másikkal, illetve milyen kevés öröm öltöztethető rá egy másikra.

Így nincs szükség az önkorlátozásra, azonban ez csak akkor van így, ha valaki megfelel a csoporttal, tanítóval és a Teremtővel való összetapadás, minden feltételének.

A teljes egészében a Teremtőtől kapott edény megszorítást hajt végre. Ez a megszorítás, nem vonatkozik a mi világunkra. Ezen túlmenően az ember bármit használhat, ha a fizikai örömök, nem keltenek zavart a Teremtő felé való haladásban, nem zavarják meg az ember véleményét a Teremtőről, akkor használhatja azokat.

Lehetséges, hogy attól, hogy leülünk enni a barátainkkal, és sírunk vagy zöldséget eszünk, szentté válunk? Éppen ellenkezőleg, élvezzük az ízletes ételeket, azonban azt úgy kell tennünk, hogy mindez csak kiegészítse a közös étkezés örömét és semmiképpen ne térítsen el ettől. Amikor valaki úgy érzi, hogy ha semmi sem volna azt asztalon, akkor is ugyan abban az emelkedett szellemiségben lenne a barátaival, akkor bármit hozzáadhat még ehhez az érzéshez, akár az étel élvezetét is.

2014.02.10 Orosz leckéből

ford: BS

lekt: KN

forrás: The Taste Of Connection With The Creator

Posted on February 23rd, 2014 at 8:29 am

טעם של קשר עם הבורא

פורסם: 16.02.14, 14:04

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,638 seconds.