Dr. Michael Laitman

Nincs két egyforma szeretet

Nincs két egyforma

Kérdés: Hogyan változik a szeretet szintről szintre? Milyen típusai vannak a szeretetnek?

Válasz: Amit szeretetnek tekintünk a mi világunkban, azt a Kabbalah nem tekinti szeretetnek.

A Földi szeretet az a nárcizmus, önimádat. A valódi szeretetbe valamennyi érzelmünkkel belépünk, és az a szeretet, amiről a Kabbalah beszél az már a szeretet önmagában függetlenül attól, hogy milyen negativitást érzünk az egónkon belül a szeretet Forrásának az irányába, mi szeretjük a Forrást az érzéseink ellenére.

Ez nem mazochizmus. Sokkal inkább az egó elfojtása, annak ellenében, amit szerethetünk, mert ha nem ellentétes az egónkkal, amit szeretünk, akkor önmagunkat szeretjük, azaz az egónkat.

Ezért, a Földi szeretet összes fajtája – irányuljon az a gyermekekre, a férjre, feleségre, lényegtelen, hogy kire, vagy mire – semmi más csak nárcizmus.

Ezen a módon leválva a Földi szeretetről, keresztül haladva mind a 125 szinten, és csak azon a fokozaton, – amin elutasítjuk az egónkat-  vagyunk képesek ugyan ilyen mértékben elérni egy semleges minőséget, majd pedig az adakozásnak a minőségét, végül pedig a szeretetnek a minőségét, amely a megszerzés az adakozás érdekében. Ez az, ahogy ez minden szinten működik.

Más szóval, először végrehajtunk egy megszorítást (Tzimtzum) minden szinten, lezárva az egónkat, majd pedig elérjük a „megtermékenyülés” (Ibur-magzati állapot) állapotát, majd pedig „szoptatás” állapotát (Yenika-csecsemő állapot), végül a „nagyság” (Mochim-felnőtt állapot) állapotát

2014.02.11, Orosz leckéből

ford: BS

lekt: KN

forrás: There Are No Two Loves That Are Alike

Posted on February 22nd, 2014 at 7:52 pm

אין שתי אהבות דומות זו לזו

פורסם: 19.02.14, 13:58

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,138 seconds.