Dr. Michael Laitman

Hogyan ismerheted meg önmagad?

hogyan ismerheted

A valóságot, és azt, ami történik, kizárólag a Felső Szintről lefelé tekintve érthetjük meg, nincs más mód az ember pillanatnyi állapotának megértésére. Ha én egy bizonyos állapotban vagyok, amelyet nem tudok megemészteni vagy felfogni, az azért van, mert ezt az állapotot a Felső Erő stabilizálja minden egyes pillanatban. Csak a Felső Szint elérése által, tudom elérni a pillanatnyi önmagamat.  Tehát az ember, soha nem éri el önmagát, és a pillanatnyi állapotát.

Egy bizonyos szinten vagyok, és felettem van az a Felső Szint, amely teljes egészében kialakított engem a jelenlegi szintemen: a teljes belső állapotomat és minden külső feltételt körülöttem, mivel ez valójában ez egy edényben zajlik. A Felső Szint alakított ki engem, én az Ő cselekedeteinek az eredménye vagyok. Általa lettem megteremtve. Nem értem önmagamat, nem érem el önmagam, és a körülöttem levő valóságomat sem. Tehát, soha nem tudok helyes döntést hozni a jelenlegi valóságom alapján. Nem hozhatok egyetlen döntést sem, önmagam alapján, mert biztos, hogy hibázni fogok. Nekem nincsenek meg, azok a minőségeim, amik megteremtettek engem, mivel ezek a minőségek a Felső Szinthez tartoznak.

Tehát, amikor úgy tűnik az embernek, hogy ebben a világban döntéseket hoz, ez akkor teljes mértékű ostobaság, mivel ez nem jelez mást, csak a megértésének a hiányát. Ebben az állapotban az ember olyan, mint egy kisgyermek, aki azt gondolja, hogy tesz valamit önmaga által, és nem tudja, hogy a szülők távolról figyelik őt, és megvédik őt attól, hogy hibázzon.

Ez azt jelenti, hogy soha nem ismerhetem meg a jelenlegi állapotomat, amiben vagyok, csak azt ami a jelenlegi szintem alatt van, vagyis azt a szintet, amelynek én vagyok a teremtője, és amely szint az én teremtményem. Tehát, ha el akarom érni, annak a megértését, hogy ki, és mi vagyok, akkor el kell, hogy elérjem a Teremtőt. Csak ebből az állapotból fogom tudni megérteni, ezt.

2014.02.20, A Napi Kabbalah Lecke, harmadik részéből “ Tíz Szfíra tanulmánya”

ford: BS

lekt: KN

forrás: How Can You Get To Know Yourself?

Posted on February 26th, 2014 at 9:26 am

איך אפשר להכיר את עצמך?

פורסם: 22.02.14, 19:46

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,127 seconds.