Dr. Michael Laitman

Család és házasság, negyedik rész

Változó idők – átalakuló család

Kérdés: Egyrészt az állandóan dagadó egoizmusunk pusztulásba viszi a családot. Másfelől, a házasság eltűnése ellentmond a természet törvényeinek. Végül is a természet nem azért teremtette a család alapegységét, hogy mint minimális környezet helyszínül szolgáljon az egyén fejlődéséhez?

Válasz: Korábban kizárólag egoista érdekek tartották életben a családot. Napjainkban természetünk a család pusztulását okozza.

Kérdés: A kabbala felől nézve, merre tartanak a dolgok?

Válasz: Oda, hogy biztosítsák a következő szintre emelkedésünket.

Kérdés: A jövőben a család, mint alapegység funkcionálni fog?

Válasz: A család teljesen át fog alakulni. A fő kérdés ez: „Hogyan emelkedünk spirituális értelemben?” Mert hogy semmi más indok nem elég, hogy ezt a súlyos terhet elvigyük, elviseljünk egy másik személyt magunk mellett, egyfolytában gondját viseljük neki vagy a gyerekeinknek.

Kész vagyok rá, hogy fizessek az „ifjúkori botlásaimért”, azaz azért, hogy „létre hoztam” egy-két gyereket, de ennyi. Ez így azonban nem család. Ha meg akarjuk menteni a családot, a gyerekeknél valami magasabb rendű értékre van szükségünk. Senki nem lesz hajlandó feláldozni magát a gyerekeiért. Még ha manapság léteznek is ilyen emberek, néhány generáció múlva mindez múlt idő lesz.

Kérdés: Kabbalista nyelven megfogalmazva: a Teremtő feltárásának célja nélkül nem lesz család? Az emberek nem lesznek motiváltak, hogy együtt éljenek? Ráadásul ott van a technológia is. A technológia fejlettségi szintje nem ölheti ki az emberből a család iránti igényt?

Válasz: Bárhonnan nézzük, bármilyen esetet vizsgálunk, oda jutunk, hogy a személy nem lesz rászorulva egy másik emberre, még fiziológiai szinten sem, mivel a nemek közötti uniformizálódás irányába haladunk. Mindent inkább, csak ne kelljen családot alapítani.

https://laitman.com/2019/11/family-and-marriage-part-4/

67 queries in 0,121 seconds.