Dr. Michael Laitman

Spirituális földrajz, hatodik rész

A hely, amit elhagyott a spirituális erő

Kérdés: Voltak a tanárával, Rabash-sal Jeruzsálemben vagy a Holt tengernél?

Válasz: Elmentünk Jeruzsálembe. Rabash nem különösebben tartotta nagyra a várost, a Siratófalat, mert ahogy a kabbalisták írják, amikor Jeruzsálemet lerombolták, elhagyta a spirituális erő, és ezt csak akkor lehet visszaállítani, ha Izrael népe újból gyakorolja az egymás iránti helyes attitűdöt.

Ezért, a kabbalisták azt vallják, hogy manapság Jeruzsálem meghatározó hely, de inkább a negatív minőségénél fogva.

Kérdés: Igen, de Jeruzsálem és a Holt tenger akkor is közelebb vannak a teremtéshez. Hogyhogy nem látogattak el oda? Ők képviselik a Zeir Anpint és a Malchutot.

Válasz: Valóban nem mentünk el a Holt tengerhez, és csak néhányszor voltunk Jeruzsálemben. Ezek azonban különleges alkalmak voltak, ahol barátokkal vagy családtagokkal találkoztunk, vagy valami más célja volt a látogatásnak.

Kérdés: Tehát lehetetlen ezeken a helyeken spirituális erőket bevonzani?

Válasz: Nem láttam, hogy Rabash bármilyen energiát, spirituális táplálékot vagy a felső világgal való kapcsolatot kapott volna Jeruzsálemben. A barátaival és rokonaival voltunk ott, és mindenféle eseményen vettünk részt. Csak egyszer voltunk a Siratófalnál, és akkor is csak pár pillanatra.

A Meron hegye és Rashbi sírjának kivételével nem mentünk sehova, beleértve Hermont és Macpelah barlangját.

Megjegyzés: Ez furcsa, hiszen Hermon az ország legmagasabb pontja, a Teremtő minősége. Azt gondolnám, hogy ez az a hely, ahol érdemes spirituális erőket gyűjteni.

Rav kommentje: Nem, gyakorlatilag soha nem mentünk a Tiberias fölé. A Meron hegye és a Tiberias voltak az úticéljaink. Másrészről, olyan parkokba, és más csendes helyekre mentünk, ahol nem volt ember, és békében ülhettünk, beszélhettünk, tanulhattunk.

https://laitman.com/2019/12/spiritual-geography-part-6/

67 queries in 0,112 seconds.