Dr. Michael Laitman

Világ – valóság vagy illúzió? Negyedik rész

Hogyan jussunk el az új elérési szintre?

Baal HaSzulam, „A kabbala bölcsességének lényege”: …adj nekünk teljes kielégülést annak ellenére, hogy nem rendelkezünk a tárgy lényegének érzékelési lehetőségével.

Ezen felül, nem érzékeljük, nem érjük el saját magunk esszenciáját sem. Minden, amit saját lényegünkről tudunk, semmi más, csak a lényegiségünkből kiinduló cselekvések sorozata.”

Kiderül, hogy amivel rendelkezem, az elég számomra. Amikor érzékelek egy adott jelenséget, és az teljesen kitölti a vágyaimat, és választ ad a kérdéseimre, akkor nem sóvárgok semmi többre.

Mégis lehetséges volna, hogy további kérdések „fertőznek meg”? Talán valahol, valamilyen módon elképzelhető, feltéve, ha közelebb kerülünk a Teremtőhöz, és elsajátítjuk az Ő természetét. Talán akkor képesek leszünk eljutni az elérés olyan fokára, amely a jelenleginél magasabban helyezkedik el. Ez azonban az univerzum és az elérés egészen más szintje.

Mindenki, beleértve a világ összes emberét, a természet ásványi, növényi és állati szintjén létezik. Amennyiben a kabbalát tanuló személy az állati szint fölé emelkedik, eljut a Teremtő magaslatára, és eléri ezt a rendszert, nem csak azt, hanem a jelenségek kiváltó okait is érzékeli.

Azaz, nem csak arról van szó, hogy érzékelem a Teremtőt, hanem feltárom az Ő lényegiségét, a realitás következő szintjét. Ezt tanulmányozza a kabbala bölcsessége, de ez már a lehetséges fejlődésünk tényleges betetőzése.

https://laitman.com/2019/11/world-reality-or-illusion-part-4/

67 queries in 0,172 seconds.