Dr. Michael Laitman

A korrekció módszere, ötödik rész

Miért nem helyezett minket a Teremtő a korrigált létmódba?

Kérdés: „A Teremtő és a teremtmény iránti szeretet” című cikkében Baal HaSzulam azt írja, hogy a személynek egyetlen gyakorlati cselekedetet kell végre hajtania, mégpedig azt, hogy korrigálja magát  a környezetében élők felé. Ha ezt megteszi, összeolvadhat a felső erővel.

Felmerül a kérdés: nem teremthetne minket a Teremtő vagy a természet már eleve korrigált formában? Akkor nem kéne ezekkel a cselekedetekkel vesződnünk.

Válasz: Ha így lenne, nem éreznénk, hol tartunk. Teremtett lényekként mindössze két ellentétes állapot egyikében lehetünk. Sötétség – fény, jó – rossz, édes – keserű, stb. Nem érezhetjük csak az egyiket. Nem így működik a természet. Ezért kénytelenek vagyunk az összes negatív és pozitív minőséget is befogadni. Az a feladatunk, hogy a kettő közötti rendszerszintű problémát feloldjuk.

Kérdés: Tehát a Teremtő nem teremthet minket már eleve korrigált formában. Vagyis létezik valami, amire Ő sem képes?

Válasz: Egyelőre elégedjünk meg ezzel a válasszal, később majd megértjük, hogy milyen okból járt el éppen így. Lehet, hogy jelenleg nem érthető, hogy miért nem teremtett minket eltérő módon. Nem azért, mert nem lett volna rá képes, hanem, mert abban az esetben elestünk volna az érzékeléstől. Egyetlen érzést átélni egyet jelent azzal, hogy nem érzünk semmit. Minden csak az ellentétével összehasonlításban válhat érzékelhetővé.

https://laitman.com/2020/01/the-method-of-correction-part-5/

67 queries in 0,115 seconds.