Dr. Michael Laitman

A korrekció módszere, hetedik rész

Milyen következményekkel jár a korrekció?

Kérdés: Miért olyan különleges az adakozás képessége?

Válasz: Nem érthetjük meg az adakozást abban az értelemben, ahogy létezik, vagyis rajtunk kívül. Önmagunkon belül csak megszerzés felettiként képzelhető el. Csakis ilyen módon érhetünk el bármit is, ami a két minőség összevetésén alapul. Így, a belénk ültetett kizárólagos negatív jellegekkel éri el a Teremtő, hogy esélyünk legyen ezek fölé emelkedni. Ezt úgy érhetjük el, hogy szert teszünk a teljes mértékben ellentétes pozitív minőségekre.

Kérdés: Az adakozás bizonyos mértékének számít, ha a barát igényeinek kielégítését az enyémek elé helyezem?

Válasz: Hogyne! Minél inkább ezt tesszük, annál nagyobb bennünk az adakozás mértéke.

Kérdés: Mivel tölthetjük ki a barátokat?

Válasz: Az nem lényeges. Ami számít, hogy mire irányulnak a gondolataid, mi a szándékod. Magadat vagy a másikat akarod kitölteni? Mire gondolsz? Hol van a szíved? A barát kielégítésével a Teremtőnek kívánsz örömet okozni, vagy pedig önmagad kitöltése a célod, és közben a Teremtő vagy a barát a radarod alatt maradnak?

Kérdés: Azt mondja, hogy az átlagemberhez képest, aki – tudatosan vagy nem – minden pillanatban a saját örömszerzésén elmélkedik, a korrekció lényege, hogy azon törjük a fejünket, hogyan helyezhetnénk mások igényeit a sajátjaink elé?

Válasz: Igen.

Megjegyzés: Ez teljesen utópisztikus. Még az sem világos, hogyan fogjunk hozzá.

Rav kommentje: Azért van a csoport és a módszer, hogy elkezdhessünk ezen dolgozni.

Kérdés: A csoport egy eszköz. Mi a helyzet a céllal? Honnan tudhatom, hogy tényleg ezt akarja tőlem a Teremtő?

Válasz: Először is, a Teremtő kizárólag egyetlen dolgot vár el tőlünk. Azt, hogy olyanok legyünk, mint Ő. Másodsorban, annak érdekében, hogy olyanok legyünk, mint Ő, a Teremtő belehelyezett minket ebbe a világba, és ide hozott minket a csoportba, miközben ezt mondta: „Élj a lehetőséggel! Kezdj el a módszernek megfelelően dolgozni! A barátok szeretetétől a Teremtő szeretetéig. Csak így lehetsz olyan, mint én.” Jegyezzük meg, hogy a barát szeretete megelőzi a Teremtő szeretetét, és nagyobb mértékű annál. Az összes forrás ír erről. Pontosan ilyen módon kell cselekednünk, ha el kívánjuk érni a Teremtőt.

https://laitman.com/2020/01/the-method-of-correction-part-7/

67 queries in 0,158 seconds.