Dr. Michael Laitman

Élet és halál, negyedik rész

A halálfélelem és más pszichológiai átalakulások

Kérdés: A mi világunkban van, aki él, van, aki meghal. Miért következik be ez a folyamat?

Válasz: A mi világunkban minden a felső világ analógiájára történik. A spiritualitásban azt hívják életnek, amikor a vágyak és szándékok összeadódnak, és megjelenik bennük az adakozás minősége.

Ha ezek a vágyak szétzuhannak, és nem tudnak annak érdekében egymással összekapcsolódni, hogy az adakozás és szeretet átvezetői legyenek, akkor ez a szeparáció egyenlő a halállal.

Kérdés: Létezik a kabbalista törvényeknek megfelelő temetési rituálé?

Válasz: Egyáltalán nem. A kabbalának semmi köze nincs a testhez. Állatinak tekinti azt, és semmilyen formában nem beszél róla.

Kérdés: Mi az oka a halálfélelemnek?

Válasz: Azért van halálfélelem, mert a személy nem tudja, mi vár rá. Úgy tűnik neki, hogy folytatja a létezést.

Kérdés: Pontosítom a kérdést. Miért okozza a Teremtő, hogy féljünk a haláltól? Képzeljünk el egy olyan valóságot, ahol az ember nem fél az elmúlástól.

Válasz: Isten ments! Akkor az ember semmi eredményt nem érne el az életében, csak vegetálna. Ifjú korunktól kezdve, a halálfélelem lök minket az élet értelme felé. Elősegíti, hogy elérjük és felfedjük azt.

Kérdés: Mit gondol a klinikai halálról? Sokan, akik megtapasztalták, ugyanazokon az állomásokon mentek keresztül: fényt láttak, egy alagutat, és érezték, hogy kívül vannak a testükön.

Válasz: Ezeket én magam is éreztem és megtapasztaltam. Különféle pszichológiai átalakulásokról van szó, amiket a klinikai halál állapotában érzünk. Semmi közük a spirituális állapotokhoz.

Kérdés: Mondhatjuk azt, hogy a tragikusan bekövetkező halál valamifajta bűnért kapott büntetés? Vagy a kabbala másképp gondolja?

Válasz: Nem. Nem tulajdoníthatjuk az egyes helyzeteket annak, hogy értjük-e, vajon ez vagy az miért történt, és mi fog bekövetkezni.

Az embernek mindig éreznie kell, hogy a szabad akarat állapotában van, és mérlegelnie kell, hogy mi végre létezik, hogyan tud felemelkedni a következő szintre, ahol valóban valami nagyon hasznosat tehet az életével.

https://laitman.com/2020/01/life-and-death-part-4/

67 queries in 0,115 seconds.