Dr. Michael Laitman

Élet és halál, ötödik rész

Miért kell újból megszületnünk?

Kérdés: Mondhatjuk azt, hogy a Reshimok (információt hordozó génadatok) folyamatos megújulása mellett, a személynek szüksége van fiziológiai testének megváltoztatására néhány tíz- vagy százezer évenként? Ez a változás azt a célt szolgálja, hogy új környezetben szülessünk újjá, és különböző lelkekkel, emberekkel létesítsünk kapcsolatot.

Válasz: Igen, ez szükséges.

Kérdés: Tehát helyesen értem a koncepciót?

Válasz: Többé kevésbé. A mi világunk szókészlete alkalmatlan annak kifejezésére, hogy valójában mi is történik a spirituális világban. De legalább képzeljük el, hogy képes erre. Legalábbis fogalmazzunk úgy, hogy ennek okán elkezdünk számításokat végezni: „Mi történik velem? Mit kellene tennem?”

Kérdés: Meg kell a személynek halnia ahhoz, hogy az ezen a világon begyűjtött tudás és tapasztalat érzéssé váljon? Baal HaSzulam a gabona példájával él: a magnak el kell pusztulnia, hogy új hajtás növekedjen belőle.

Válasz: Igen, ez így van. Ilyen módon történik az átmenet minőségből mennyiségbe, vagy fordítva, mennyiségből a minőség irányába. Az ember mintegy 80 vagy 100 évet él, és mindaz, amire szert tett, minden tapasztalata leszármazottaiban ölt testet.

Kérdés: Hol raktározódik mindez?

Válasz: Az információs adatok a személyt körülvevő információs mezőben léteznek.

Kérdés: Ezen a bizonyos mezőn mindannyian osztozunk, vagy mindenki sajáttal rendelkezik?

Válasz: Minden egyes embernek van egy személyes mezője, és létezik egy közös mező, amely mindannyiunkat vezet. Akár a mi világunkban is megfigyelhetjük a fejlődés mikéntjét: az emberiség egésze egy adott irányba tart, mégis, minden egyes tagja rendelkezik egyéni sorssal is.

https://laitman.com/2020/01/life-and-death-part-5/

67 queries in 0,113 seconds.