Dr. Michael Laitman

Szeretet és gyűlölet – az elválaszthatatlan fogalompár

Kérdés: Ha a szeretet és a gyűlölet egymástól függenek, akkor a végső korrekció állapotában, a gyűlölet hiányában hogyan fogjuk érzékelni a szeretetet?

Válasz: A végső korrekció esetében olyan negatív és pozitív erőkről beszélünk, amelyek abszolút módon ellentétesek egymással, és ennél fogva meghatározzák egymás létét. Nem lehetséges fény sötétség, szeretet gyűlölet nélkül. Amikor emelkedésben vagyunk, szükségszerű, hogy mind a gyűlölet, mind a szeretet fokozódik bennünk. Ezt a jelenséget kell tanulmányoznunk.

Kérdés: Létezik az „abszolút szeretet” fogalma?

Válasz: Az abszolút szeretet az abszolút gyűlölet felett lakozik. Ilyen nincs a mi világunkban, ahol meg akarunk szabadulni az összes negatív minőségtől, mert feltesszük, hogy ebben az esetben csak a pozitív dolgok maradnak meg. Azonban a pozitív minőségek is eltűnnek, mivel az egyik nem létezhet a másik nélkül, ahogy a plusz és a mínusz, illetve az elektron és a pozitron egysége is megbonthatatlan. Egy időben vagy két dinamikus rendszernek, vagy egy struktúrának kell léteznie, és az utóbbira ellentétes minőségek vagy tárgyak jelenléte a jellemző.

https://laitman.com/2020/02/love-and-hatred-an-inseparable-duo/

67 queries in 0,140 seconds.