Dr. Michael Laitman

Hogyan viszonyuljunk szeretteink halálához?

Kérdés: Hogyan magyarázza a kabbala a halált? Mi a helyes hozzáállás egy hozzád közel álló, kedves és szeretett személy elvesztésekor? Mi ennek a filozófiája?

Válasz: Nincs itt semmi filozófia, mivel testünk állati organizmus, ami az állati testhez hasonlóan meghal. Bizonyos életkort megélve elpusztul, összetevőire hullik szét, és visszatér az őt alkotó elsődleges elemek formájához.

Belső részünk, belső minőségeink viszont megmaradnak. A „léleknek” nevezett részek nem távoznak sehova. Ezek a minőségek továbbra is léteznek, csak nem a mi világunk szintjén, mert nincs mibe öltözniük, így a fizikai világ megnyilvánulásain kívül helyezkednek el.

Ezután a következő reinkarnáció és az új test felöltése jönnek. A lélek nem tűnik el, mint a test, hanem állandóan új testbe költözik. Ezt az elméletet és gyakorlatot évszázadok realitása igazolja, maga a teória pedig majdnem 6000 éve fenn áll. Komoly bizonyítékok állnak rendelkezésünkre, sok irodalom foglalkozik a kérdéssel. A kabbala bölcsessége fizikai és matematikai szinteken vizsgálja a témát. Nincs semmi kérdőjel ezzel kapcsolatban.

A probléma más természetű. Képesek lehetünk rá, hogy a halált megelőzően, a testünkben létezve megérezzük a lelkek világát. Ha a test nem zavar be (a kabbalában a test az egoizmusra, nem a fizikai testre utal), amennyiben semlegesítjük, elkezdjük érezni a felső világot, a lelkek világát. Olyan, mintha meghaltunk volna, és a fizikai testen túli szférában léteznénk. A probléma tehát az, hogyan neutralizáljuk egoizmusunkat. És a kabbala bölcsessége megadja az eszközt számunkra, hogy ezt megtegyük.

Kérdés: A halott után érzett fájdalom és szomorúság is megmarad?

Válasz: Nincs fájdalom vagy szomorúság. Azok, akik a kabbalát tanulmányozzák, tisztán érzik és megértik, hogy itt a lelkek reinkarnációjáról van szó, tehát nincs helye az aggodalomnak.

Amikor belépünk a belső állapotba és érezzük a lelkeket, teljesen eltérő módon viszonyulunk az állati testhez. Nincs benne semmi különös. Megadatik nekünk egy rövid időre, azért, hogy aztán tovább haladjunk, és érzékelhessük a lelkeket.

https://laitman.com/2020/03/how-should-one-relate-to-the-death-of-loved-ones/

67 queries in 0,652 seconds.