Dr. Michael Laitman

Hogy a Teremtő legyen az otthonunk

Kérdés: Baal HaSzulam a következőt írja: „Az egész világ az ember javulásáért lett teremtve, a Teremtő képének megfelelően. Mivel szükségesek az erőfeszítések, hogy korrigáljuk természetünket, ezért mondva van, hogy az embert a teremtés teljes aktusával együtt fogjuk megalkotni. Ennek oka, hogy az ember megalkotása csak az ő erőfeszítéseivel és az összes teremtmény segítségével teljes. Mindazonáltal, minden egyéb az emberen kívül már a tökéletesség állapotában van.”

Nem kevés erőfeszítésbe telik, hogy az ember javítson az állapotán. Mi a kapcsolat az erőfeszítések és a koronavírus ránk gyakorolt hatása között? Pontosan milyen területeken és milyen erőfeszítéseket kell tennünk?

Válasz: Meg kell találnunk a közöttünk lévő megfelelő kapcsolatot. Ennek a kapcsolatnak jónak, és önző szíveinket felülmúlónak kell lennie. A kölcsönös törekvés segítségével egyesülhetünk a Teremtőben. Magában a Teremtőben.

Ő lesz az otthonunk, a Szentélyünk. Egy közös vágyban, közös szándékban és közös törekvésben találkozunk. Erre kaptuk ezt az életet és lehetőséget.

Vírusok és más hasonló dolgok löknek minket ebbe az irányba. De ezek úgy formálnak minket, hogy közben ne fosztassunk meg a szabad akaratunktól, hiszen csak így találhatunk rá a helyes kapcsolatra egymás között.

https://laitman.com/2020/05/for-the-creator-to-become-our-home/

67 queries in 0,118 seconds.