Dr. Michael Laitman

Hogyan érzi a világ a Teremtő közeledését?

 Kérdés: A lélek növekedése és a fény hatására benne végbe menő változások nagyon belső, absztrakt, idegenektől eldugott jellegű dolgok. Hogyan jelentkeznek ezek a változások az anyagi világban? Esetleg a köztünk lévő jó kapcsolatok feltárulásában?

Válasz: Nem így fogalmaznék. Bár minden, ami a mi világunkban történik az a felső energiamező hatására megy végbe. Folyamatos növekvő nyomást és intenzitást hoz létre, és mindez úgy érződik, mintha a Teremtő egyre közelebb kerülne hozzánk.

Ez egy igen kellemetlen közeledés, mivel a Teremtő egyenlő az adakozás és szeretet minőségeivel, mi pedig korrigálatlan egoisták vagyunk. Hasonló a folyamat ahhoz, amikor szüleink és tanáraink odajönnek hozzánk, és arra kérnek, hogy komolyabban, érettebben viselkedjünk. Ám mi ezt nem akarjuk.

Manapság az egész emberiség fejlődésében tetten érhető ez a folyamat. A Teremtő közeledése generálta a jelenlegi krízist. És ez nem egy jó fajta közeledés, mivel nem váltunk hasonlóvá Hozzá. Ha nem így lenne, ezt a közeledést feltárulásként élnénk meg. Nem a szenvedés, a nehézségek, problémák és mindenféle vírusok, hanem a fény eljöveteleként. Minden tőlünk függ. Ha a spirituális emelkedés terén sikeresek vagyunk, áldást hoz a Teremtő közeledése. Ellenkező esetben a gonosz megnyilvánulásának érezzük.

A Teremtő minden esetben közelebb akar kerülni hozzánk, és ezt lépésről lépésre teszi. Egyelőre azonban az emberiség vég nélküli hanyatlásában érhető tetten az Ő közeledése.

https://laitman.com/2020/05/how-does-the-world-feel-the-approach-of-the-creator/

67 queries in 0,623 seconds.