Dr. Michael Laitman

A csoport, mint az energia gyűjtőhelye

Kérdés: Tegyük fel, hogy valaki még nem talált magának csoportot, és egyedül tanul kabbalát. Hogy él így át zuhanást? Valamifajta taszításként, ami a könyvek, a tanár irányából éri?

Válasz: Igen. Fáradtságot, elutasítottságot érez, és látja, hogy nem jut sehova. Így löki őt előre a Teremtő, hogy a zuhanások és deprimált állapotok dacára folytassa a keresést. A világ jelenlegi depresszív állapota annak bizonysága, hogy lökéseket kap a Teremtőtől. Evvel igyekszik a világot közelebb hozni magához.

Kérdés: Hogyan jelenik meg a személy zuhanása a csoporton belül?

Válasz: A barát pozitív erőt fejleszt ki a csoportban, ami előre hajtja őt. Ez a haladás egyetlen módja. Amikor a személy a csoporthoz kapcsolja magát, az előre tolja, és ily módon hozza létre az adakozás és támogatás minőségeit. A tag összekapcsolódik a többiekkel, és a csoport erejét használja ahhoz, hogy állandó mozgásban legyen.

Kérdés: Vagyis a csoportban megjelenő zuhanás abban a jelenségben mutatkozik meg, hogy a barát nem rendelkezik elég energiával, üzemanyaggal, hogy befektessen a csoportba?

Válasz: Nem csupán erről van szó. Ha van is vágyad, hol használod fel? Annak is a csoport a helye.

Tehát a csoport olyan, mint egy gyűjtőhely: leadsz felé, ha extra energiáid vannak, és kapsz tőle, ha híján vagy az energiának.

Kérdés: Vagyis a csoportban valamifajta felgyülemlett energia-készlet van. Mikor az ember emelkedést él át, minden energiáját a csoport felé csatornázza, és mindent megtesz, hogy mindenki átélje a Teremtő nagyságát. Amikor viszont zuhanási szakaszban van, lehív a felgyűlt energia-készletből, és gyakorlatilag semmit nem érez a zuhanásból. Erről van szó?

Válasz: Igen, ez egy oszcillációs kör, aminek a segítségével hullámokat hozunk létre, amikből aztán részesülhetünk is. Ha amennyire csak lehet, befektetek a csoportba anélkül, hogy magamra gondolnék, akkor elvileg az említett zuhanások mindössze pár másodpercig tartanak. Azaz jelen vannak, de szinte az érzékelési küszöb alatt maradnak.

A legfontosabb, amit értenünk kell a következő: ha a megfelelő csoportban, megfelelő közösségben végzem a tanulást, mindez előrefele hajt, támogat, felfogja a zuhanásaimat, ellen tart, kompenzál, kisimítja a negatív hullámokat, és emelkedéssé alakítja őket. Ebben az esetben nem zötyögős, hanem többé-kevésbé sima felületű úton fogok haladni.

Persze itt is lesznek mindenféle változások plusz és mínusz előjellel, fel és le, de nem olyan mértékben, mint annál a személynél, aki nem kapcsolta magát a kabbalához.

Kérdés: Mit jelent, ha valaki egyáltalán nem érzi a zuhanásokat?

Válasz: Azt, hogy nem dolgozik elég keményen önmagán.

A kezdők mennek át ilyenen, még mielőtt kialakították volna az új rutint. Még nem léptek be teljes mértékben a tanulásba. De ezt követően jönnek a zuhanások, és sok ember hátat fordít a csoportnak. Egy idő után azonban visszatérnek, mert nincs más hely, ahova mehetnének.

https://laitman.com/2020/05/the-group-is-an-accumulator-of-energy/

70 queries in 0,939 seconds.