Dr. Michael Laitman

Megvalósítani, a teremtés tervét

Kérdés: Talán minden lélek egyetlen organizmus. De hogyan mondhatjuk, hogy az egész emberiség egyetlen organizmus? Milyen organizmus ez? Hogyan van összekapcsolódva?

Válasz: Nem a fizikai testről beszélünk. Arról beszélünk, hogy a teremtés belső jelentése hova vezet, milyen céllal van átitatva, és milyen motivációk működnek benne minden szinten.

A természet ásványi, növényi, állati és emberi szintjeinek megvan a saját belsõ ereje, a saját irányultságuk. Minden, ezt az irányultságot követi, még ha nem is vesszük észre, a homok legkisebb szemcséjében és az univerzum hatalmas, távoli részén is létezik ez.

A természet ásványi, növényi és állati részei, az emberi szint alá vannak rendelve. Ha helyesen irányulnánk egymás felé, hirtelen azt tapasztalnánk, hogy az egész természet, az egész kozmosz megváltozik, a természet objektumai jóindulatúbban viszonyulnának egymás felé.

Látnánk, hogy nincs véletlenszerűen robbanás, nincs elválasztás vagy eltávolítás. Látnánk mindenek a jelentését, ami velünk, bennünk vagy rajtunk kívül történik, az űrben, a fekete lyukakban, mindenben.

Az egész természet nem csupán anyag, hanem gondolat. Ez a gondolat különféle szinteken törekszik a tökéletességére, annak megvalósítására. Ezt hívja a Kabbala a teremtés gondolatának.

Meg kell próbálnunk életre kelteni ezt a teremtési tervet, hogy elérje egyetlen végső lényegét, formáját és megvalósulását.

[265611]
KabTV “Kabbala Alapjai” 20/04/19
Forrás: https://laitman.com/2020/06/make-the-plan-of-creation-come-true/
67 queries in 0,113 seconds.