Dr. Michael Laitman

Egy optimális létezés felé

Kérdés

Gyakran mondjuk, hogy a felesleges túltermelés felemészti a természetes erőforrásokat és lerombolja a világot. A világ kicsit megtisztult a járvány alatt. Állandóan halljuk, hogy a velencei csatornák vize soha nem volt ennyire tiszta, mint most. Újra megjelentek bennük a delfinek, ami sok éve nem fordult elő. 

A túltermelés kérdését nagyon gyakorlatias módon lehetne megoldani. Természetesen az embereket rá kell nevelni és megtanítani nekik az integrál világ alapjait, hogy az mennyire fontos, de mindenkinek kell ennie, innia, és valakinek az élelmiszert is elő kell állítania. Mit tehetünk?

Dr. Laitman

Nincs kétségem azzal kapcsolatban, hogy az élet fenntartásához szükséges áruk – étel, ruha, gépek, amelyek ezeket előállítják – abszolút nélkülözhetetlenek, de csak a a szükséges mértékben.

Az általános természet, amelyben létezünk, nem hagyja, hogy a normál élethez elegendő mennyiségnél több dolgot állítsunk elő. Előre – hátra mozogva feszegetjük a határokat, de az élet válságok formájában mindig visszanyom minket az optimális létezés irányában.

Semmi szükségünk nincs ékszer üzletekre, gyémánt piacokra, luxus butikokra. Nem is fog fennmaradni egyik sem. Látni fogjuk, ahogy fokozatosan bezárnak. Az embereknek nem lesz sem pénzük, sem igényük ezekre. Ehelyett mindenki azon fog töprengeni, hogy fog holnap megélni, és hogy lehet eljutni, egy optimális és normál jövőhöz.

[267916]
KabTV „”A mai általános helyzet” 20/06/18     
Angol blog: https://laitman.com/2020/07/toward-an-optimal-existence/
67 queries in 0,682 seconds.