Dr. Michael Laitman

Tehát mindenki kinyitja a szemeit

Kérdés

Milyen módon és mértékben válok szabaddá a népszerű nézőpontok láncaitól, a külső közösség befolyásától, ha a Kabbala Bölcsességét tanulmányozom?

Dr. Laitman

Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy teljes egészében megszabadulhatunk a társadalmi befolyásoktól, és mindezt szinte gyermeki gügyögésnek érzékelhetjük, mikor megpróbáljuk a természet felső spirituális elveit alkalmazni az életünkben.

Megjegyzés

Az emberek azt mondhatják, ez arrogancia.

Dr. Laitman

Hadd mondják, ez semmin nem változtat. Amikor feltárom a természet Felső Célját, és ez ragyog felém, különböző népszerű nézőpontok nem befolyásolnak engem, egyszerűen föléjük emelkedtem. Ha valaki tudja, hogy ez az igazság, nyugodtan elutasíthatja azt, hogy mások nem ébredtek még rá erre, és nem kell leereszkedni arra a bestiális érzékelési szintre, amin az ő létezésük működik.

Kérdés

Ön nem sajnálja, hogy emberek ennyire nem értik az igazságot? 

Dr. Laitman

Én az igazságot az egész világhoz szeretném eljuttatni, hogy az emberek lássák és hallják, amit a kabbala Bölcsessége mond, és így mindenki szeme kinyíljon és ha egyszer látják az igazságot a természet által irányított rendszer teljességéről, akkor tudnak független döntést hozni arról, mit tegyenek. Ezt nagyon szeretném, de sajnos, ezt minden egyes ember, a saját, egyéni erőfeszítése által érheti csak el.

Kérdés

De ennek az erőfeszítésnek az eredményeképpen az ember tényleg eljuthat egy szabad, tudatos döntéshez? Azaz nem a mindent átfogó erő választja az emberben az igazság útját, hanem egyszerűen megérezhetjük?

Dr. Laitman

Igen, senki nem tudja ezt önmaga megtenni önmagáért. Ahogy mi mondani szoktuk, „a szabadság egy tudatos szükségszerűség.”

 [257048]
KabTV „Kabbala alapjai” 19/11/17   
Angol blog: https://laitman.com/2020/07/so-everyone-will-open-their-eyes/
67 queries in 0,617 seconds.