Dr. Michael Laitman

Ha egy nő Kabbalát tanul

Kérdés

Mi van, ha egy nő elkezd Kabbalát tanulni, és fejlődik spirituálisan, azonban a férje nem tanul, akkor a nőnek abba kell hagynia a tanulást?

Dr. Laitman

Nem, nem kell abbahagynia. Ha valaki kapott egy lehetőséget saját fejlesztésére, a lelke felemelésére, semmi esetre sem szabad abbahagyni. Folytatnia kell, de semmi esetre sem szabad szemre hánynia a férjének, hogy az nem akar tanulni.

El kell mondani neki, hogy a nőnek ez a hobbija, ami jó érzéseket ad neki, és mindenkinek jobb, ha egy spirituális kalandozásba kezd, mintha kívül keresne kalandokat. Ebben a férje egyet fog érteni.

Kérdés

Mi van, ha a férj ragaszkodik a tanulás abbahagyásához?

Dr. Laitman

Miért? Ha a feleség érdeklődik az ezoterika, vagy a spiritualitás után, a férfiak gyakran még kérkednek is vele. 

Komment: A férj félhet attól, hogy az asszony meg fog változni, lehagyja őt a fejlődésben és lelép… 

Dr. Laitman

Lehet, hogy fél, de nekünk biztosítani kell, hogy ennek ellenére ezt részesíti előnyben, valami másnak a rovására. Egy férfi a feleségét mindig a maga közelében akarja tudni, hogy ráfigyeljen az asszony, és kiszolgálja őt. Ezért azt kell mutatnunk, hogy pontosan ez az, amit elért azzal, hogy hagyja a nőt tanulni.

Komment: Igen, de mint nő, én nem tudom befolyásolni egy férfi döntését. Végül is az, hogy velem akar fejlődni, és spirituálisan növekedni, a saját döntése kell, hogy legyen.

Dr. Laitman

Biztos. A spiritualitásban lehetetlen kikényszeríteni bármit. Ezért mondva van, hogy a spiritualitásban nincs kényszer, mindenki annyit tanul, amennyit tud, és amennyit akar. Talán a férj nem akar Kabbalát tanulni, de akarhat jógázni, vagy bármi mást csinálni. Akkor legyen így.

Az ilyesmit a szereteten keresztül lehet „megengedni” a másiknak. Nincs ebben semmi rossz, a férj akkor is a partnerünk, a társunk marad, ha nem a Kabbalát akarja tanulni.

[268335]
KabTV „Együtt, fontos dolgokról” 20/07/14         
Angol blog: https://laitman.com/2020/07/if-a-woman-studies-kabbalah/
67 queries in 0,113 seconds.