Dr. Michael Laitman

Társadalmi viselkedési formák

Megjegyzés: Több társadalmi viselkedési modell létezik, amelyeket már több ezer éve lejegyeztek. Néhány társadalom például az „ami az enyém, enyém, ami a tiéd, tiéd” törvénye alapján működik. Ez sajátosan igaz az amerikai álom koncepciójára is.

Dr. Michael Laitman kommentje: Ez a lehető legrosszabb jellemző, az úgy nevezett szodomita szabály. Ennél tényleg nincs lejjebb.

Ez az út gonosz, és ellene megy a Teremtőnek (természetnek), aki mindig el is pusztítja az efajta irányulást. Ha az amerikaiak az „ami az enyém, enyém, ami a tiéd, tiéd” szintjén maradnak, akkor egész egyszerűen zsákutcába navigálják bele magukat. 

Ennél még az „ami az enyém, enyém, ami a tiéd, az enyém” állapot, a bűnözői hozzáállás is sokkal jobb, mivel nem szünteti meg az emberek közötti kommunikációt: én elveszek tőled, te elveszel tőlem. Még így is megmarad valami féle kapcsolat.

Aztán ott van az „ami az enyém, a tiéd, és ami a tiéd, az is a tiéd” felállás, ami a teljes adakozás törvényét írja le. Ez az abszolút igaz ember állapota, aki mindent a többiekért tesz. Készen áll rá, hogy egy jóságos és helyénvaló társadalmi berendezkedés tagja legyen, és helyes példát mutat a többieknek.

Erre a szintre kell, hogy az emberi társadalmak eljussanak a jövőben. 

[273878]
KabTV “Kommunikációs Készségek” 20/08/21
Forrás: https://laitman.com/2020/11/models-of-behavior-in-society/
67 queries in 0,648 seconds.