Dr. Michael Laitman

Világméretű kölcsönös garancia

Kérdés: Érdekes, hogy a kölcsönös garancia törvénye az egész világra kiterjed. Miért nem elég egyetlen nemzet a korrekció eléréséhez?

Válasz: Mindannyian ugyanannak a rendszernek a részei vagyunk, ezért senki nem mentesülhet a kölcsönös garancia törvénye alól.

Kérdés: Elérhetem a kölcsönös garanciát a tízesen belül, vagy ez még nem elég?

Válasz: Igen, elérhető a kölcsönös garancia a tízesben, de ez nem az abszolút formája. Ez utóbbi akkor történik meg, amikor az egész emberiség tízesekbe tömörül, a tízesekből százasok alakulnak, és így tovább, amíg megformálódik egyetlen nagy tízes, ami több milliárd tízesből áll össze.

Kérdés: Látja a lehetőségét, hogy a közeli jövőben minden ország fel legyen osztva tízesekre?

Válasz: Nem tudom, hogyan fog történni. Nem akarok előre gondolkodni, sőt, nem kívánom jelezni, ha változás áll be. De úgy hiszem, a világ közeledik ehhez az állapothoz, és elkerülhetetlenül be fog mindez következni.

Kérdés: Baal HaSulam azt írja, hogy mindenkinek hozzá kell járulnia, hogy létre jöjjön egy kritikus tömeg, amivel elérjük a társadalmi békét. Vagyis nagy számú embernek kell ezt megcselekednie?

Válasz: Igen. És mindenki hozzájárulásával. Efelé tartunk. A természet rávesz minket, hogy vagy a szenvedés vagy a fény útján eljussunk ebbe az állapotba.  


[274084]
KabTV  “Kommunikációs Készségek” 20/08/21
Forrás: A World-Wide Mutual Guarantee | Laitman.com
67 queries in 0,655 seconds.