Dr. Michael Laitman

Kapcsolatban a Teremtővel

963.8

Egyik cikkében Rabash azt írja, hogy minden barátban a Teremtőt kell látnunk, aki saját maga felé vezet minket. Olyannak kell érzékelnünk a barátot, mint aki mögött ott áll a Teremtő, és akkor a világot hirtelen légiesnek és áttetszőnek pillantjuk meg, ahol nincs más, csak te és a Felső Erő, és a „nincs más rajta kívül” igazsága működik. Minden, ami rajtunk kívül van, az az Ő megtestesülése, ezért fokozatosan a Teremtőre irányul a figyelmünk, és mindenben az Ő minőségeit látjuk.

A folyamat végén feltárjuk Őt, és akkor a világban zajló összes cselekvést, mindent, ami a szemünk előtt megtörténik a kövületi, növényi, állati és emberi szinteken, a Teremtő arra irányuló adakozásaként észlelünk, Aki ez által fejleszti tulajdonságainkat. Ezeknek a tulajdonságoknak a Teremtőt figyelembe vevő, helyes fejlesztése által, kialakítjuk magunkban az ásványi, növényi, állati és emberi szintek esszenciáit, és a nekik megfelelő mértékű kapniakarási szinteket (Aviut) az első, második, harmadik és negyedik fokozatokon.

Így mérjük le a Teremtővel való kapcsolatunkat. Az egyes szint az ásványi, a kettes a növényi, a hármas az állati, és a negyedik az emberi szintnek megfelelően. Ha mindezeket összekapcsoljuk a Teremtővel, akkor minden feltárulkozik előttünk. Ilyen módon tehetünk helytálló becslést jó és rossz kérdésében.

Megjegyzés: Ahhoz azonban, hogy ily módon, belsőleg felbecsüljük a dolgokat és a közösséghez kapcsolódjunk, fel kell emelkednünk az ezt lehetővé tévő állapot magaslatára.

Minden attól függ, hogy az az ember, aki a fentieket hallotta tőlem, milyen mértékben tisztázza azokat magában, és hogyan kezdi meg kivitelezni az életében, és hogy mindezek értelmében, mennyire felelősségteljes módon viszonyul a világhoz, hiszen a Teremtőhöz mindazokon keresztül kapcsolódunk, ami körülvesz minket.

[252070]
A KabTV „Kabbala alapjai” című műsorából 19.07.21
Forrás: Connecting To The Creator | Laitman.com
65 queries in 0,136 seconds.