Dr. Michael Laitman

Én, a csoport és a Teremtő

624.07

Kérdés: Ha kérést intézek a Teremtőhöz, valójában a barátoktól kérek?

Válasz: Nem. A Teremtő, illetve a barátok felé intézett kérés két különböző dolog. A Teremtő nem a barátod. Ahogy mondani szoktuk: „Én, a csoport és a Teremtő”, ami annyit tesz, hogy össze kell kapcsolnunk ezt a három paramétert, és meg kell próbálnunk látni, hogy kölcsönösen függnek egymástól.

Képzeld azt, hogy miközben kapcsolatot létesítesz a barátokkal, a Teremtővel is kapcsolatba kerülsz. A Teremtőtől kérem az adakozás erejét, amelyre szükségem van, hogy megfelelő kapcsolatra lépjek a barátokkal.

Először a Teremtővel kell összekapcsolódnom, de nincs erőm, hogy ezt megtegyem, ezért Hozzá fordulok, (1) hogy Tőle kapjam meg a kapcsolathoz szükséges erőt. (2)


Mindegy, hogyan fordulok Hozzá, de mindenképp szükségem van az erőre, hogy kapcsolódhassak a barátokkal, mert enélkül képtelen vagyok összefűzni magam velünk. Természetem szerint individualista vagyok, senkivel nem akarok semmiféle kapcsolatot. A Kabbala bölcsességére rátaláló ember teljes mértékben individualista. 

Azt kívánom a Teremtőtől, hogy megkapjam Tőle az erőt, amellyel egységet alkothatok a csoporttagokkal. (3) Ezzel az erővel fordulok a csoporthoz, ami befolyást gyakorol rám, és ennek segítségével rátalálhatok a Teremtőre. Így néz ki a dolgok folyamata. (zöld vonal a rajzon)

Először a Teremtőn keresztül szert teszek a kapcsolódáshoz szükséges erőre, majd mindebben már a Teremtőre ismerek rá.

[253186]
A KabTV „Kabbala alapjai” című műsorából 19.02.13
Forrás: Me, The Group, The Creator | Laitman.com
65 queries in 0,948 seconds.