Dr. Michael Laitman

A Teremtő az emberben

963.5

Kérdés: A Kabbala szerint a Teremtő minden emberbe, mindannyiunkba beleöltözteti magát. Például, amikor beszélsz valakivel, úgy érzékeled, hogy az illető emberen keresztül a Teremtő beszél?

Válasz: Attól függ, hogy mire összpontosítok és mire van szükségem az interakciótól.
Ha valakinek az ő szintjén kell válaszolnom, hogy megértsen engem, akkor inkább ezen a szinten kapcsolódom hozzá, mint a benne lévő Teremtővel.

Ebben az esetben az embert nem egyénnek, hanem természetnek tekintem. Ők nem egy-egy egyénként jelennek meg számomra, hanem a természet részeként, amelyen keresztül a Teremtő megnyilvánul velem kapcsolatban. Tehát nem látom magam előtt az embert. A természet, az emberiség tömegét látom, amelyen keresztül a Teremtőt, az Ő cselekedeteit és a hozzám való viszonyulását figyelem.

Amikor azonban látni akarom az embert és az egyéniségét, akkor a Teremtőt kell észlelnem, amint leszáll annak az embernek a szintjére, fel akarja emelni és formálni akarja őt, és Ő szólít meg engem.

Ezután közvetlenül szólítom meg azt az embert, miközben figyelembe veszem a Teremtő rá gyakorolt hatását és az én befolyásomat arra az emberre, hogy a mi hatásaink – az enyém és a Teremtőé – összehangolódjanak benne, és lehetővé tegyék számára a felemelkedést.

Kérdés: Ez egy ilyen bonyolult séma? Két áramlatba választjátok szét az embereket?

Válasz: Természetesen! Ha egy olyan emberről van szó, akinek a szívében van egy pont, akinek előre kell lépnie, ha a tanítványomról van szó, akivel ilyen módon kell kapcsolatba lépnem, akkor úgy viszonyulok hozzá, ahogy a Teremtő teszi – mint egy egyedi, különálló spirituális egyéniséghez, és nem csak mint egy tömeghez.

Ez a megközelítés csak azokra a szívben egy ponttal rendelkező emberekre vonatkozik, akik dolgoznak önmagukon, és elérik azt a szintet, ahol spirituális egyéniséget képviselnek. Nem sok ilyen ember van. De nem is kellene, hogy sokan legyenek.

[330141]
A KabTV "Kaptam egy hívást. A Teremtő az emberben…" 2020.10.03.
forrás: https://laitman.com/2024/07/the-creator-in-man/
64 queries in 0,634 seconds.