Dr. Michael Laitman

Egy kis pont, amely tartalmazza az egész világegyetemet

929

Mindaddig, amíg az embert a saját magával kapcsolatos aggodalmak foglalkoztatják, addig alkalmatlan arra, hogy elkezdje a “Szeresd barátodat, mint önmagadat” Mitzva betartását.

A spirituális szerkezet tökéletes. Nem lehet, hogy az egyik része működik, a másik meg nem, mert mindenkinek a mindenkiben való integráltsága határozza meg azokat a feltételeket, amelyek szükségesek és elégségesek ahhoz, hogy mindenki teljesen korrigálódjon. Ez azt jelenti, hogy minden embernek éreznie kell, hogy abszolút mindenkiben benne van és mindenki benne van.

A Malchut kis részecskéjén kívül, ami bennem van, minden más mindenki mástól származik. A Malchutnak csak egy részecskéje van bennem, ami az enyém. Ezért csak úgy tud működni, hogy mindenkit magamban egyesítsek. A te Malchut pontod csak arra hivatott, hogy mindenkit egyesítsen benned. És így tovább.

Az integrál rendszer a részeinek egyszerű kombinációját feltételezi, ahol minden egyes rész csak egyetlen pontból áll, amely lenullázza önmagát, és teljes egészében az adakozás érdekében működik. És mit ad ez? Azt, amit a Teremtőtől befogad. És kinek adja? Azoknak a pontoknak adja, amelyek benne vannak, az összes többi részből. Ez mind egyszerű.

Elvileg egyetlen embernek sincs semmije, kivéve azt, amit a Teremtőtől kap, és amit másoknak ad. És kik ők? Egyetlen egy senki, egy nulla. De ők maguk is ilyenné teszik magukat; az egyik oldalon mindent kapnak a Teremtőtől, a másikon pedig mindent odaadnak másoknak, miközben ők maguk a Teremtőtől a többiek felé vezető csatornát jelentik. Ez az integrál rendszer minden egyes elemének a munkája. Ezt kell elérnünk.

És akkor nincs mitől félni, gondolkodni vagy vitatkozni. Egyszerűen csak átmeneti elemnek kell lennünk az egyiktől a többihez – a Teremtőtől a teremtményekhez és a teremtményektől a Teremtőhöz. Ez a legjobb állapot, ahol mindenki szabad és tökéletes!

Ebben az állapotban minden megtalálható az egész teremtésből – az ember eléri a Teremtő, az egész világ és az összes lélek teljes érzékelését önmagában. Egyrészt egyet jelent Ádámmal, a kollektív lélekkel, másrészt ennek a léleknek a kitöltésén belül van. Így mindenki magában foglalja a teremtést és a Teremtőt is önmagában, még akkor is, ha mi mind csupán egy pont vagyunk.

[330981]
A Napi Kabbala leckéből 2020.02.18., "Az Arvut [Kölcsönös garancia]"
forrás: https://laitman.com/2024/07/a-small-point-containing-the-entire-universe/
66 queries in 0,666 seconds.