Dr. Michael Laitman

Sok probléma, egyetlen ok

Mostanában sok problémát figyelhetünk meg a világban, válságokat különböző szinteken, amik különböző módon kerülnek kifejezésre. Mindegy hogy mit csinál az ember, ő látja hogy sehol sem jár sikerrel – a gyerekekkel sem, sem a családjával, a munkával, önmagával vagy az éghajlattal. A nap végére a legfontosabb tényező, a biztonság és ellátás rendszere, azaz a pénzügyi rendszer, a gazdaság is le van rombolva, és ki tudja, hogy az ember képes lesz-e a szükségleteit megteremteni a saját élete számára.

Mindezek az állapotok arra szolgálnak, hogy elvigyenek minket a felismerésre, hogy van egy oka mindennek, ami a problémát okozza. Ahogyan ismerjük a Kabbala tudományából, nincs más értelem a felső erőn kívül, „Nincsen más Rajta kívül”. De ez az egyetlen erő folyamatosan feltárul a számunkra különböző formákban, aminek folytán előrelépünk.

Vagy a jó út által haladunk előre, inspirációval, vággyal, sóvárgással a célra, vagy a szenvedés útján  haladunk, nem a célra sóvárogva hanem akaratunk ellenére szaladva felé, hogy elmeneküljünk a jelenlegi állapottól.

Ennélfogva minden ami feltárul bennünk és közöttünk, minden amit nem vagyunk képesek megtenni a kapcsolatban közöttünk, a cél elérésében, az egységben, mindenben – mindezeket össze kell kapcsolnunk egy erős, közös kéréssé a korrekcióért. Ekkor a tanulásunk során, különösen amikor a Zohár könyvét olvassuk, a Fény át fog rajta jönni és korrigál minket.

Ha a célra törekszünk, amennyire fel tudjuk ismerni azt a saját szintünkön, akkor a Fény elvégzi a feladatát. Ennélfogva minden ami rossznak tűnik nekünk a társadalmunkban, a terjesztésben, mindegyikünkben, az út megértésében, a kapcsolatban másokkal, nekünk meg kell próbálnunk kérnünk azt, hogy ez ki legyen javítva, mint valamit ami közös mindenki számára.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.