Dr. Michael Laitman

Tisztázások, tisztázások, tisztázások…

Kérdés

A valóság felfogása egy közösségi jelenség a „személy-személy” szintjén, vagy a természet felfogását is belefoglalhatjuk itt, a mozdulatlan, növényi és az állati szinteket?

Válasz

Nem. Először is, az emberi társadalommal foglalkozunk, a kapcsolattal közöttünk.

Természetesen a természet többi része kapcsolódik ehhez a folyamathoz. Automatikusan magunkba foglaljuk az alacsonyabb állapotokat. Csak akkor nincs ezzel probléma, ha helyesen kapcsoljuk össze az emberrel.

Sőt mi több, szükséges megértenem, hogy ha a környezettől függök, akkor hogyan alakítom ki önmagam számára? Erről szól a következő tanfolyamunk, ami azzal foglalkozik, hogy a körülvevő közösséget felépítsem számomra, ami egy bizonyos formára vezet el engem. Milyen társasággal, milyen hatás alatt kell lennem, hogy elérjem a következő vágyott állapotomat, a formámat, hogy helyes részévé váljak az integrált egymásra hatásnak.

Itt át kell ezt gondolnom: „Mi az, ami hiányzik? Pontosan miből áll a természetem? Milyen a vágyott állapotom? Milyen módon van rám hatással a környezet? Milyen tulajdonságaimra van hatással? Lehetséges, hogy vannak olyan tulajdonságok bennem, amire nem tud hatást gyakorolni, és némelyikre pedig hatással van. Lehetséges, ebben a helyzetben, hogy tovább kell fejlődnöm ha a környezet hatása alá teszem magam. Hogyan irányítom mindezt?”

Ez azt jelenti, hogy a tanfolyamból muszáj kitalálnom, hogy ki vagyok, és mi a környezetem. Tisztázások hatalmas számán kell keresztülmennem, a gyakorlati dogokat is beleértve.

A tanfolyam végén a gyakorlati munka kezdődik: Hogyan változtatom meg magam folyamatosan a vágyott irányba, a környezetem megváltoztatásának segítségével?

Kérdés

Mindez az ontológiával, a tudománnyal is kapcsolatos?

Válasz

Mindez közöttük folyik.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.