Dr. Michael Laitman

Ne fulladj meg az időben

Az idő felgyorsítása, vagyis a cselekedetek felgyorsítása a múlt, jelen és a jövőhez viszonyítva, megadják nekünk az élet érzékelését, az élet erejét. Amennyivel mi lelassítjuk, és nem teszünk erőfeszítéseket a teremtmény oldaláról, úgy jelenik meg számunkra több nyomás a Teremtő felől.  Hasonlóan a “hibrid” autó építéséhez: ha az akkumulátor lemerült, a motor benzinnel kezd dolgozni.

Azért, mi is magunknak olyan környezetet kell előkészítnünk, hogy felébresszen minket az előrehaladásra a saját erőnk által és ne bele az időbe, amely letelik anélkül, hogy nyomot hagynánk benne, miközben hazudunk magunknak, hogy minden rendben van. Ha az ember nincsen ilyen nyomás alatt, a tanár és a környezete oldaláról, ha ő nem érzi, hogy hiányzik neki a spirituális élet – ő nem haladhat tovább.

Ez a nyomás érezhető úgy, mint jó vagy rossz. De az embernek meg kell vizsgálnia magát azért, hogy boldogan fogadjon akármilyen nyomást, amely elvezeti az önvizsgálatra, a kapcsolatra, és a hatékonyabb munkára, és hogy ne irányítsák a kellemes vagy a kellemetlen érzések az ő egoizmusából.

Ha mi előre akarunk haladni, sokkal érettebbnek, kell lenni, és ne maradjunk kis gyermekek, szükséges nekünk a felébredés. A ráébredés a cél felé nem fogható fel, mint kellemes dolog, ezért kell, hogy fogadjuk a hitet az értelem fölött.

Sajnos, nem vagyunk gyermekek, a természet megadja nekünk a nagy vágyat a növekedésre, hogy lelkesedéssel dolgozunk: összetegyük a kockákat és nem riadnak meg attól, hogy minden leesik és tönkremegy. Mi meg kell, hogy kapjuk ezt az erőt, amely nyomja a gyermeket a fejlődésre – környezettől és a tanulásból. Ha érzem, hogy hiányzik ez az erő, én már a kéréssel elérkezzem a leckére, a negatív töltéssel: egy olyan érzéssel, hogy mindent, amit nem sikerült megtenni, kérjek rá erőket.

Ha te nem érzel magadban elég nyomást a kapcsolatra és az előrehaladásra, és ezt kéred a tanártól és a csoporttól – akkor van miért eljönni a leckékre. Már a helyes követelményekkel kell megérkezni, jegyzetekkel, hogy mit nem sikerült tegnap megtenni, és most összetört szívvel kell megérkezni és kérni az erőket a korrigálásra.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.