Dr. Michael Laitman

A közös lélek egy hiányzó darabja a puzzle-ban

Kérdés

Ha az ember kétségbeesik a spiritualitás felé való haladásban, akkor ez azt jelenti, hogy nem fektetett be elég erőt a barátok szeretetében?

Válasz

Ha az ember kétségbeesik a spiritualitás felé való haladásban, akkor az általában a büszkeségből ered, hogy ő feljebbvalónak tartja magát mások fölött. Ez egy kollektív betegség, amely mindegyikünkben megvan. Mert a büszkeség alapja a megszerzés vágya, amely közvetlenül a Teremtőtől érkezik hozzánk. A Teremtő is egy, és ezért érezzük magunkat, egyedinek.

Én tényleg egy vagyok, mert az Egy része vagyok az általános puzzle-ből és több nem található senkiben. Így hát joggal érzem magam különlegesnek, egyedinek. Az egyetlen kérdés az hogy, hogy tudom használni az egyediséget. Megpróbálok kiegészítő része lenni a többieknek, amennyire csak tudok.

A spirituális puzzle nem hasonlít a fizikai puzzle-höz, amely nem azt jelenti, hogy közel vagyok az egyik szomszédhoz, és a másiktól meg távol vagyok. A spirituális puzzle megélése az, hogy én mindenkivel kapcsolatban vagyok. Ez egy csoda! Képzeld el, hogy van, 600.000 darab puzzle van, és én kapcsolatban vagyok mindegyikkel. Tehát mindenki kapcsolódik mindenkivel. Ez nem csak egyszerűen kapcsolat, hanem minden szinten, minden Keter (Korona) kapcsolódik egymáshoz, és így mindenki ténylegesen kapcsolódik egymással.

Ezért az adakozás szándéka szoros ezekben a kapcsolatokban, amelyeket fel kell tárni közöttünk. A végső korrekcióban ez 620 – szoros erőséggel fog feltárulni, olyan erővel ami még soha nem létezett, hiszen  a „NEFES  de NEFES”, a „NRNHY ” de   „NRNHY”  fog feltárulni, amely abból az érzékelésből és megértésből származik, amiben megértjük ezen,  komplexitást fontosságát, és ez adja majd meg ezt a hatalmas erőt.

Csak képzeld el, hogy van egy egyszerű rendszer és annak 600.000 darabja, amelyek egyfajta nyájként kapcsolódnak egymáshoz, egyik a másik után. Egy ponton, hirtelen ők kapcsolódnak minden lehetséges kapcsolódási ponton, és ők kiegészítik egymást, minden esetben és minden tulajdonságban.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.