Dr. Michael Laitman

Egy új civilizáció küszöbén állunk

Civilizációnk sok változáson ment keresztül egyik szocio-kultúrális formából a másikba, de mindezek az átmenetek az állati szinten történtek, az emberi önzőség szintjén. Ezért van az, hogy ezek a keretek mindig csak kis mértékben változtak, de soha nem teljes átváltozással. Ez annak következménye, hogy mind az önzőségre alapultak, ahol az emberek célja mindig az volt: “minnél többet megszerezni”. És mivel a személy mindig ezt a “többet” a mások kárára képes csak megszerezni, minden jelenlegi intézményünk azzal a kizárólagos céllal lett megalapítva, hogy visszatartsa az embereket attól, hogy egymást kiirtsák.

Azonban előbb utóbb ezek az intézmények átváltoznak ellenkező jellegűre, mivel az emberek is belül megváltoznak. Ahogy átváltoztak, ezek az intézmények olyan formában fognak minket támogatni, hogy képesek leszünk egymást kiegészíteni, egymásnak adni, szeretni és beteljesíteni egymás vágyait.

Azonban ezek a változások nem “felülről” fognak megtörténni – a hatóságok által, hanem inkább azért jelennek meg, mivel minden egyes egyén saját belső változáson megy majd keresztül. Az alapoktól kezdve új egymáshoz való viszonyok épülnek majd fel, mint amikor egy új civilizáció alakul ki, és mindez szigorúan a Természet törényeinek megfelelően fog megtörténni, információs géneink, adataink a Resimók fejlődése által irányítva.

A Kabbala tudománya azt mondja, hogy így vagy úgy elérjük végső állapotunkat. Azt mondja: “El fogjuk érni azt az állapotot, ahol harmóniában vagyunk a Természettel, és egyenlőek leszünk a Teremtővel. Azonban az ehhez vezető útunk lehet jó és gyors, vagy elérhetünk ugyanoda szenvedések, és a sors csapásai által”.

Ez ugyanaz a kezelés, amiben a gyermek részesül: Amennyiben okos, megérti mit is várnak el tőle, és megérti, hogy nincs más módja az előrejutásnak ahhoz, hogy emberi lénnyé váljon, és hogy tanuljon. Akkor megteszi megfelelő erőfesztéseit és eljut céljához. Azonban ha nem fogadja el, hogy meg kell változnia, akkor “verések” által lesz arra kényszerítve, hogy ugyanezt megtegye. Így vagy úgy, meg kell, hogy változzon. Így a jelenlegi válság a Természet módszere arra, hogy előrefele toljon minket, hogy emberré válhassunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.