Dr. Michael Laitman

A Kabbalának meg van az ereje ahhoz, hogy korrigálja az ember egóját anélkül, hogy meg akarná azt szüntetni

Kérdés:

Sok olyan módszer van mely arra tanítja az embereket, hogyan hagyják egójukat maguk mögött. Hogyan tekint a Kabbala mindezekre a módszerekre?

Válaszom:

Mindezek a módszerek eltűnnek majd a közeljövőben, mivel nincs meg az erejük, hogy az embert kivezessék egoisztikus természetéből. Mindössze annyit képesek tenni, hogy lebénítják önző vágyainkat. De mivel vágyaink állandóan növekszenek, és ezek a módszerek mindezzel a növekedéssel ellenkező irányban működnek, ezzel eltávolítják az egyént a társadalomtól, és életétől. Ez azért van, mert a személynek teljes elszakadást javasolnak a problémáktól meditáláson, és más” trükkökön” keresztül.

Mindemellett ezek a módszerek képtelenek arra, hogy az emberek között kapcsolatokat hozzanak létre. Természetükből adódóan azok az emberek, akik ezeket a módszereket használják, egyre jobban eltávolodnak egymástól. A Természet ezzel szemben egység irányába kényszerít bennünket. Ezért van az, hogy ezek a módszerek hasztalannak bizonyulnak.

A Kabbala ezzel szemben megmarad két okból. Először is a Kabbala képes az ember hatalmas önzőségével dolgozni, mely önzőség az emberiség történelme alattt fejlődött ki, és melytől nem vagyunk képesek elmenekülni. Másod sorban a Kabbala módszere elmagyarázza hogyan használjuk ezt a hatalmas egoizmust, anélkül, hogy azt elnyomnánk, ehelyett annak alkalmazását megváltoztatva a saját magunk irányából a mások felé. Ez az a munka melyet önzőségünkkel végezhetünk anélkül, hogy megtagadnánk természetünket, és bármi mást világunkban, és anélkül, hogy megtagadnánk természetes adottságainkat. Végül is a Kabbala elmagyarázza nekünk, hogy szükséges az, hogy minden amink van azt fel kell használnunk.

Mindemellett a Kabbala tudományának segítségével hatásosan korrigálni tudjuk az emberek között található elszakadást. Az összes többi módszer csak beszél arról, hogy szeretnünk kellene egymást. Vegyük például az Indiában található helyzetet: az ott található kaszt rendszer, mely teljesen elválaszt embereket egymástól nem akadályozza meg őket abban, hogy a “mások iránti” szeretetről beszéljenek.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.