Dr. Michael Laitman

Az utazás a semmiből a tökéletességbe

A spiritulis szinteken, az ellentétek közötti különbség sokkal kevésbé elviselhetőbb, mint mai világunkban. Végül is minden az eredeti állapotból jön, ahol a Teremtő, aki Jó és csak Jót Tesz, megteremtette az önzőséget – az élvezet megszerzésére irányuló vágyat, mely ellentétes Vele.

A Teremtő ezen a vágyon belül létezik, és azt irányítja. A megszerzés iránti vágy és az adakozás iránti vágy ugyanannak az egyetlen erőnek, a Teremtőnek a következményei. Mi nem vagyunk képesek ellenállni ezeknek az ellenkező irányú vágyaknak, melyek egyetlen forrásból származnak, amíg el nem érjük a Végső Korrekciót.

De amikor elérünk oda, akkor meglátjuk majd, hogyan képes ez a két erő egységre lépni, mivel akkor, abban a pontban, mely a “semmiből lett teremtve”, az anyag melyből teremtve lett – a Teremtő nélküli állapot – eltűnik majd a színről. És akkor az a pont is teljesen adakozóvá válik, mint Ő.

Ezért van az, hogy az ellentétek létezése az oka a teremtés fejlődésének a végső korrekcióig.

(a reggeli lecke alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.