Dr. Michael Laitman

A Teremtő jétékszabályainak az ismerete

Annak érdekében, hogy megértsük, megismerjük a Teremtőt, a teremtésnek két ellentétes erőt kell magában egyesítenie. Ellenkező esetben nem képes semmit saját magán kívül érezni, mint a kövületi, növényi és állati szintek. Azonban az emberi lény különleges ilyen szempontból, mivel képes felebarátját érzékelni.

Először is a személy felebarátját olyan szempontból nézi, mint akit képes kihasználni. De fokozatosan a személy fejlődik, és elkezdi megérteni, hogy felebarátja is igazából saját maga. Csak úgy tűnik nekünk, hogy ellentétesek vagyunk egymással, mivel önzőségünk eltaszít minket és arra késztet minket, hogy gyűlöljük a másikat. Mégis, amennyiben képesek vagyunk ezt a taszítás legyőzni, és magunkat a többiekhez kapcsolni, akkor képesek vagyunk azt a Felső Erőt – a Teremtőt, mely elválaszt minket egymástól – megszerezni.

Amennyiben én a lelkek rendszerét visszatérítem korrigált állapotukba, ahol az összes lélek kölcsönös munka alapján egységre lép, akkor megszerzem azt az eredeti Erőt, mely az egységes, egyetlen lelket megteremtette, és utána azt összetörte, és ránk hagyta azt, hogy azt ismét összerakjuk. Minden személy olyan, mint egy gyermek, mely naggyá válik – megszerzi a Teremtő gondolkodásmódját – azáltal, hogy összegyűjti, és ismét összerakja a darabokat.

A Teremtő szándékosan tartja a darabokat elkülönítve, azokat gyűlölettel, és önzőséggel elválasztva. Ő olyan, mint egy felnőtt, aki összetöri a játékot, összekeveri annak részeit, és ezáltal megadja a gyermeknek a lehetőséget, hogy fokozatosan fejlődjön, fejlessze elméjét, és követelje tulajdonságainak a korrekcióját, annak érdekébem, hogy képes legyen a részeket ismét egységbe összerakni.

A gyermeknek meg kell keresnie a Lélek jövőbeni formáját, és a Felnőttől példákat kell követelnie. Arra kell kényszerítse a Teremtőt, hogy az korrigálja a törést vele együtt, mint ahogy a gyermek kéri a felnőttől, hogy segítsen neki a kocka házat felépíteni. Így, a felnőttel együtt játszva a gyermek kezdi megérteni, honnan is származik a játék, miért is szükséges az, miért lett ő olyanná teremtve amilyen, és, hogy pontosan a Teremtő mit is akar tőle. És akkor ezáltal olyanná válik, mint Ő!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.