Dr. Michael Laitman

Legyél új ember minden egyes pillanatban

Nehéz érezni és megérteni mit jelent a lélek, mégis azt mondják a Kabbalisták, hogy a lélek a Teremtő egy része, aki az adakozás tulajdonsága. Amikor a vágy, hogy élvezetet kapjunk magára ölti az adakozás tulajdonságát, úgy kezd működni, mint egy adakozó vágy. Ennek eredményeképpen úgy érzi, hogy egyenlő a Teremtővel, mivel a részévé válik.

Mindenkor, mikor változást érzünk belül, új és másféle lelket kapunk. Minden egyes cselekedetünk alatt, hogy egyesüljünk a Fénnyel, huszonöt új spirituális Parcuf születik. Tehát hogyan lehetséges számunkra, hogy a spirituális világban azonosítsuk magunkat? Ebben az anyagi világban minden olyasmivel azonosítjuk önmagunkat, amit sajátunknak tekintünk, mint ahogyan a testrászek vannak (karok, lábak, fej és így tovább). Ameddig élünk, ugyanaz a test marad velünk most és holnap és a következő napon és így tovább.

Viszont mi a „mienk” a spirituális világban? Mi marad velünk az előző állapotból, ha folyamatosan tíz új Szfirát kapunk és új mélységét (Aviut) a vágynak, új minőségekkel, új képernyővel és új Fénnyel? Van valami olyan, ami megmarad, ami „mi” vagyunk és aki előrehalad az új másik lélek születése helyett?

Az az igazság, hogy a spiritualitásban minden nappn és minden pillanatban új ember vagyunk. Semmi sem marad velünk a múltból. Ez ellentétben áll az anyagi világunkkal. A spiritualitásban minden folyamatosan megújul, kivéve a szív kezdeti pontját.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.