Dr. Michael Laitman

Hogy mindenek előtt olyanná akarjunk válni mint a Teremtő

A Zohár, BeHukotai fejezet (Törvényeimben), 24. pont:…Mindez azért van, mivel az igazság sem nincs korrigálva, sem beteljesítve csakis a tisztesség által, ahogy az írva van, “A tisztességben leszel létrehozva”. Mindez az Izrael gyülezetére vonatkozik, a Malchutra, mely csakis a tisztességben válik teljessé, ahogy az írva van, “És cselekedd meg azokat”, mely az alsó felébresztése által történik meg.

Mit jelent a MAN, könyörgés, könnyek, jótékonyság, “könnyek kapuja” és ima? Mindez azt jelenti, hogy olyanná akarok válni, mint a Teremtő. Csakis ezzel a feltétellel, hogy azt követelem, hogy olyanná váljak mint a Teremtő ébresztem fel a Zeir Anpint, hogy Ő befolyásolja a Malchutot.

Csakis amikor az alsó olyanná akar válni, mint a Felső, akkor képes a Felső őt befolyásolni, és felemelni őt a magasabbik szintre, megadva neki az erőt és megértést arról, hogy mit is jelent Felsőnek lenni. Végül is mi mást lenne képes a Felső adni? A Teremtő csakis tökéletességgel rendelkezik, és Ő csak a tökéletességének szintjeit képes nekünk átadni, fokozatosan annak a szintnek megfelelően amin éppen vagyunk.

Ezért van az, hogy nincs semmi más amit kérhetnénk a Teremtőtől, kivéve annak a lehetőségét, hogy fokozatosan olyanná váljunk mint Ő, ahol minden alkalommal a tulajdonságaink egyre jobban hasonlóvá válnak az Ővéhez. Neki semmi más nincs amit adhatna a korrekciónkon kívül. Mi valóban olyanná akarunk válni, mint Ő, ez a mi kapcsolatunk a Teremtővel.

Ennél fogva ezért van az, hogy az összes többi kiáltás, és könnyek amit ontunk ebben a világban nem vezet semmihez. Visszatekintve történelmünkre láthatjuk, hogy mindez nem segít. Az egyetlen dolog ami azonnal működik az amikor elérem ezt a “váltópontot”. Ettől a ponttól kezdődően mely az én kívánságom hogy olyanná váljak, mint a Teremtő, amikor meghatározom pontosan, ki is Ő, mit is jelképez Ő, mi az ami nekem hiányzik, és mire is kell törekedjek, és amikor vágyamat olyan vággyá változtatom, mint az Ővé – ez az amit úgy hívunk, hogy a koldus imája, könnyek, a Könnyek Kapuja és jótékonyság.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.