Dr. Michael Laitman

A Kabbala tudománya védelmet nyújt a vak végzettel szemben

Manapság az emberiség nem tudja, hogyan fejlődjön tovább, és hogyan oldja meg  a felmerülő problémákat. Egyre inkább zavaros módon érzékeljük ezeket  problémákat, mivel a csapás a vak végzettől jön. A 21. században a média csordultig tele van a jövő megjósolásával, a siker megjövendölésével, és horoszkópokkal.  Tény, hogy egy olyan világban élünk, amit nem ismerünk, de ma már olyan jóslatok is csábítanak, amik nem a vak végzeten alapulnak, hasonlóan a múlt generációihoz, amik azonban az ember gyengeségéből származnak a természet képében.

A világot irányító felső erőkben megnyilvánuló végzet átkerült a végzetről a tudományra, amely a természet fölötti hatalom elnyerését kereste. De a tudományos fejlődés csúcsán az emberek rájöttek, hogy nincs hatalmuk a természet, a végzetük felett. Tehát elkezdenek kutatni a forrás után, amitől függenek.

A „Száműzöttség és megváltás „ című cikkében,  „ Az illeszkedés és egység a Tóra (a Kabbala Tudománya) és a Vak Végzet és az Emberi számítás fejlesztése között”-i bekezdésben BaalHa Sulam elmagyarázza, hogy az emberiség kikerülhetetlenül elveszti illúzióját, ha megpróbálja megoldani ezt a problémát. Az emberek akkor el fogják fogadni a Kabbalát, mint a tudományt, ami felülről jön, és arról szól, hogy hogyan korrigáljuk magunkat és a világot.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.