Dr. Michael Laitman

Lelkem torz tükréből nézve a világot

Kérdés:

Hogyan kűzdhetek meg azzal a tendenciával hogy a mindennapi Kabbala leckém egy szokássá válik?

Válaszom:

Ez egy probléma. A szokás eltompítja az ízlést egy frivol attitüdöt idéz elő, ezért mindent szétrombol. Ezt a tendenciát együtt kell megharcolnunk. Különben nem leszünk képesek felgyorsítani a fejlődésünket, és a spirituális áttörésre évekig kell várnunk.

Lehetetlen megváltoztatni ezt a rendszert mivel már létezik. Te már hozzá vagy kapcsolva, most már csak aktívan rész kell venned benne.  A befogadásod mértékéig, látni fogod, hogy minden barátod, akiket azelőtt korrigálatlannak tekintettél, valójában korrigált rendszert alkot veled , mint az egyetlen korrigálatlan résszel.

Te nem akarsz kapcsolódni ehhez a rendszerhez, szóval ez más embert mutat neked, amik látszólag körülötted léteznek, mindegyik a saját vágyával.  De ők igazából nem léteznek. Te hirtelen azt fogod érezni, hogy te egy merev rendszeren belül létezel, ahol csak neked van szabad akaratod, hogy igen vagy ne ébredj fel a spiritualitásra, hogy felébreszd őket, és viszont ők felébresszenek téged. Ezek ennek a rendszernek a szabályai, és csak neked van szabad akaratod.

Mindazonáltal, ha már nem akarsz kapcsolódni hozzá, egy játék áll össze speciálisan számodra: barátok, egy csomó ember, az egész világ körülötted, az élet egész zavara…Adva volt neked, hogy megszervezd ezeket az erőket körülötted, úgyhogy ezek egy külső befolyás által fognak a spiritualitásra ébreszteni. Kezdd el, hogy használd a vele járó irigységedet, gyűlöletedet, ambícióidat, irigyelni másokat, szeretni vagy nem szeretni őket, felébreszteni magadat minden eszközzel, és minden tulajdonsággal, ami adatott neked.

Ezért van , hogy Malchut felső rendszere megjelenik neked, mint az a világ, amit most magad körül látsz. Csak nem azt gondoltad, hogy ez valahol az égben létezett? Ez nem valahol ott, hanem pontosan előtted, csak a te tökéletlen látomásod csavar egyet rajta.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.