Dr. Michael Laitman

Érezni a felelőséget minden teremtés irányában

Az első korrekció, a kapni akarás korrekciója adni akarássá, az adni akarás érdekében. Ez azt jelenti, hogy megszorítom a vágyaimat azok egoisztikus természete miatt, (a „saját Énem” kitöltését) hogy ezzel nehogy kárt okozzunk másoknak, ahogy mondva van: “Amit Te magadnak nem szeretnél, ne tedd másokkal sem.” Azonban még ez a megszorítása az egoisztikus vágyaimnak is tartalmaz korrekciót, mivel gonosz cselekedetek végrehajtásában állítom meg magamat. Ha kapok egy esélyt lopni, hogy nem kapnak el, mi fog megállítani engem?

A korrekció azt foglalja magában, hogy nem csak leválasztom az összes vágyamat, hogy ne működjenek, hanem ennél is tovább megyek.  Meg kell tapasztalnom az érzelmeimben, hogy mekkora kárt okozok egy másik embernek, és az mennyire szenved. Ez az érzékelése a szenvedésnek állít meg engem, a lopástól, ahogy magamnak azt mondom: „Amit magadnak nem kívánnál, ne tedd mással sem!”

A mások vágyaival itatódom át. Először, a gonosz hajlamom felébredése látszólag megkötözi, a kezem tehát nem tudok „lopni.” Azonban ez után, kioldozom magam, és ez ad egy végtelen lehetőséget elvenni mindent, ami másoké, sőt, még a Teremtőtől is! Minden megtehetővé válik, következmények nélkül!

Azonban már elkezdem megtapasztalni a “Shechina szenvedését” vagy a többiek fájdalmát, amiért én elloptam valamit, kifosztottam, vagy megöltem valakit.  Érzem a többiek szenvedését, saját magamban, aminek én vagyok az okozója. Ezzel összefüggésben, olyan vagyok, mint a Teremtő, aki a gonosz hajlamot teremtette. Ez az, ahogy mi kapcsolódunk. Olyan leszek, mint a Bina, az Anya, aki érzi a gyermeke összes vágyát, és azt is, hogy azok a gonosz befolyása alá kerülnek, ha nem törődik velük. De ezzel egyidőben, azt is felismeri, mennyi jót tehet, ha gondoskodó.

Akkor, a második állomásában a korrekciónak, felismerésre kerül a számunkra, hogy milyen módon tudunk adakozni a többiek felé. Ebben a fázisban, a személy már képes úgy szolgálni, mint a világ és a Teremtő közötti csatorna.  Érzi, csak ő lehet a kitöltést biztosító csatorna a számukra, és nem a lopást érzi bűnnek, hanem ha nem tölti ki a többiek vágyát. Ezt az állapotot hívjuk tulajdonképpen úgy, hogy úgy szeretni másokat, mint önmagunkat.

A személynek meg kell tapasztalnia ezt a két állapotát a saját korrekciójának: “Amit magadnak nem kívánnál, ne tedd mással sem” és a „Szeresd felebarátodat, mint önmagad.”

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.