Dr. Michael Laitman

Van csoportom?

Kérdés:

Egy héten egyszer pénteken elmegyek a centrumba és a saját közösségemben is dolgozunk. Elég ez? Van csoportom?

Válasz:

Én nem tudom neked megmondani, hogy van-e csoportotd? Akárhány eseményre mész és centrumokba jársz, én nem tudhatom, van-e csoportod.

Vannak, akik naponta jönnek; fizetnek máászert/tizedet/ sok feladatot véghezvisznek. Mégsem tudom, van-e csoportjuk. Látszólag elég a fizikai jelenlét, de lehet, hogy mégsincs csoportja.

K: Akkor mit tegyek? Mi az a  csoport?

V: A csoport a társak belső egység, amikor tudjuk, hogy csak ez az egység segít elérni a Fényt. Feltárom a Fényt, mely kijavít azzal a feltétellel, hogy egyesülök velük, mert a Fény az egységünkben van elrejtve.

K: megválaszthatom ezeket az embereket?

V: Persze. A csoportról szóló cikkeiben a RaBaS azt írja, hogy a cél iránti hajlandóságuk szerint választjuk őket. Az a céljuk, hogy egységre jussanak, és az egységen keresztül – ádással, ádáson át – a Terem Tőhöz jussanak?

Akarják feltárni a lelkiség világát, “a szeresd a társad mint magadat” világát? HA egységként erre vágynak, s nem hanyagolják e célt, erőfeszítést tesznek érte, akkor én velük vagyok.

Kérdés:

Két ember lehet egy csoport?

A válasz:

Igen. A csoport egy fogalom, a jelentése, hogy kijövök magamból. Mindegy, hogy ki felé jövök ki. Egy dolog legyen: a Terem Tő vagy egy társ, vagy többen; mindegy. A lényeg, hogy kijövünk magunkból.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,876 seconds.