Dr. Michael Laitman

A kölcsönös garancia szintjei

Bárki aki rendelkezi a Teremtő iránti közvetlen vággyal megérti azt, hogy a Teremtő el van rejtve a lelkek közötti megfelelő kapcsolatokon belül. A csoporton belüli kapcsolat két fázison keresztül fejlődik ki:

1. A Bina szintjére való felemelkedés, a Hafetz Heszed szintje, ahol a személy úgy érzi magát mint egy üzenetvívő tudás, értelem felett cselekedve.

Először megérti azt a tényt, hogy önzősége uralkodik rajta. Hogyan képes ebből a csapdából kiszabadulni? Ő ezt azáltal a példa által képes megtenni, melyet csakis a környezetétől kaphat meg.

Amennyiben a személy elfogadja ezt a példát saját értelme és érzései felett, ezt hívjuk úgy, hogy “értelem felett”. Amennyiben ő a csoportal közreműködik saját maga ellenében, akkor ő a megfelelő cselekedetet végzi, olyan cselekedetet mely a törés korrekciójára irányul. Ez az ahogy a személy elérheti a spirituális felemelkedést.

Azáltal, hogy magára veszi a környezet értékrendszerét, gondolatait és számításait sajátja helyett, ő kiváltja a Fény hatását magára, mivel cselekedetei megfelelnek a Fény tulajdonságainak. Ezáltal a személy kiváltja a Fény hatását a környezeten keresztül, vagy azon a rendszeren keresztül, melyben helyreállítja az egységet.

Ez az ahogy az edény fokozatosan megformálódik bennem, melyet úgy hívunk, hogy “Hafetz Heszed”, vagy “értelem felett”. Ennek eredményeképpen én csak az adakozás tulajdonságát használom fel, az adakozás erejét, vagy az adakozás edényét.

Mit jelent mindez? Az értelem és az érzések nem az enyémek. Én kicseréltem sajátomat a csoportéval, és ezáltal én vagyok barátaim üzenetvivője a Teremtőhöz. Én elfogadom, és elvégzek mindent amit ők fontosnak értékelnek.

Semmilyen különbséget nem okoz számomra mi van a “csomagon” belül, és miért küldték azt. Csak egyetlen gondom van: hogy visszautasítsam magamat, és végrehajtsam az ő vágyukat. Ez az ahogy felemelkedek a kölcsönös garancia első szintjére.

2. Ezután arra vágyom, hogy aktívabb szerepet vállaljak, mely már nincs korlátozva az üzenethordozó szerepe által. Én felfedezem, hogy én képes vagyok a közbülső kapoccsá válni: nem csak egyszerűen átadva amit megkaptam, hanem függetlenül vonzva és átadva a Fényt.

Ez a második fázis – a szereteten keresztül történő visszatérés, a Bina felett. Ez az amikor én felfedem a Hochma ragyogását, és átadom azt másoknak ugyanazon a hálózaton keresztül, melyet én a Bina szintjén felépítettem. Én beteljesítem a többieket mindennel amit képes vagyok értük megkapni, és elkezdem érezni a teremtés célját.

Ezen a munkán keresztül én megértem, elérem a Teremtőt, és azt, hogy nincsen semmi más Rajta kívül. Végül elérem azt az aspirációt, hogy “egyenesen a Teremtőhöz”, és garantálóvá, kezessé válok mások számára.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.